BRATISLAVA – Ak tieto koláče raz vyskúšate, budete ich musieť piecť častejšie. Vaša rodina si ich určite zamiluje.
Suroviny:
500 g polohrubej múky, 1 kocka droždia, 4 PL kryštálového cukru, 1 PL vanilkového cukru, štipku soli, 200 g masla, 2 vajíčka, 2 dcl mlieka, citrón, slivkový lekvár,
Posýpka: 100 g masla, 100 g hrubej múky, 200 g práškového cukru,
Plnka: 1 tvaroh, 1 vanilkový cukor, 1 žĺtok, hrozienka, podľa chuti práškový cukor, citrónová kôra,
Príprava:
1. Z mlieka, cukru, soli a droždia si pripravíme kvások, ktorý nalejeme do preosiatej múky.
2. Pridáme vanilkový cukor, maslo trošku citrónovej kôry, 2 žĺtky a vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme pokysnúť.
3. Nakysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku, rozvaľkáme na 0,5 cm hrúbku. Pohárom vykrajujeme kolieska, ktoré naplníme tvarohovou plnkou.
4. Dobre uzatvoríme a uložíme na pomastený plech. V strede urobíme jamku, lyžičkou dáme lekvár a posypeme posýpkou. Okraje potrieme rozšľahaným žĺtkom
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies