FOTO Recept: Mandľové srdiečka

NETKY.SK • 9 December 2015, 13:00 • 2 min
FOTO Recept: Mandľové srdiečka

BRATISLAVA – Mandle nazývame aj kráľovnou orechov, nakoľko obsahujú najvyšší podiel živín. Upečte z nich tieto srdiečka.

slovakia

left justify in out

Suroviny:

125 g práškového cukru, 175 g mletých mandlí, 1 ČL škorice, 1 ČL kakaa, 1 bielok

Na potretie: 1 bielok, 125 g práškového cukru

 

Príprava receptu:

1. Z cukru, mandlí, škorice, kakaa a bielku vypracujeme hladké cesto.

obrazok

2. Rozvaľkáme ho na pomúčenej doske na hrúbku asi 0,5 cm. Vykrajujeme srdiečka, ktoré ukladáme na vymastený plech. Z bielku a práškového cukru vyšľaháme jemnú polevu, ktorou natierame srdiečka.

obrazok

3. Do stredu uložíme polovičku mandli a pečieme 15 minút pri 150°C.

obrazok

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies