BRATISLAVA – Susedstvo s Maďarskou republikou zanechalo stopy aj v našej kuchyni. Ich jedlá nepovažuje nikto za cudzie. Napríklad taká koložvárska kapusta.
Suroviny pre 4 osoby:
500 g bravčového mäsa, 1 kyslá smotana, 500 g ryže, 500 g kyslej kapusty, 1 cibuľu, masť, rasca, mletá červená paprika, mleté čierne korenie, soľ,
Príprava receptu:
1. Na masti speníme nakrájanú cibuľu, pridáme mleté mäso, rascu, soľ, mletú papriku a udusíme. Kapustu uvaríme v druhom hrnci tiež do mäkka, ryžu udusíme klasickým spôsobom.
2. Na pekáč dáme vrstvu kapusty, ryže a mäsa, končíme vrstvou kapusty, ktorú zalejeme kyslou smotanou. Upečieme.
3. Podávame s varenými zemiakmi alebo s čerstvým čiernym chlebom.
Čas prípravy: 120 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies