FOTO Recept: Koložvárska kapusta

NETKY.SK • 14 Marec 2016, 09:00 • 2 min
FOTO Recept: Koložvárska kapusta

BRATISLAVA – Susedstvo s Maďarskou republikou zanechalo stopy aj v našej kuchyni. Ich jedlá nepovažuje nikto za cudzie. Napríklad taká koložvárska kapusta.

slovakia

left justify in out

Suroviny pre 4 osoby:

500 g bravčového mäsa, 1 kyslá smotana, 500 g ryže, 500 g kyslej kapusty, 1 cibuľu, masť, rasca, mletá červená paprika, mleté čierne korenie, soľ,

 

Príprava receptu:

1. Na masti speníme nakrájanú cibuľu, pridáme mleté mäso, rascu, soľ, mletú papriku a udusíme. Kapustu uvaríme v druhom hrnci tiež do mäkka, ryžu udusíme klasickým spôsobom.

obrazok

obrazok

obrazok

2. Na pekáč dáme vrstvu kapusty, ryže a mäsa,  končíme vrstvou kapusty, ktorú zalejeme kyslou smotanou. Upečieme.

obrazok

obrazok

3. Podávame s varenými zemiakmi alebo s čerstvým čiernym chlebom.

obrazok

Čas prípravy: 120 minút

 

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies