FOTO Recept: Hrozno aj v nedeľu

NETKY.SK • 13 September 2015, 09:00 • 2 min
FOTO Recept: Hrozno aj v nedeľu

BRATISLAVA - Pre niekoho netradičná, pre iného vynikajúca kombinácia. Mäso a ovocie.

slovakia

left justify in out

Kuracie prsia s duseným ovocím

Suroviny pre 4 osoby:

4 plátky kuracích pŕs, soľ, aníz, 2 PL masla, 2 zelené jablká, 1 hrušku, 5-6 sliviek, 1 malý strapec bieleho hrozna, 1 dcl vína, 1 citrón,

 

Príprava:

1. Kuracie prsia umyjeme, osušíme, ochutíme soľou, anízom, necháme postáť aspoň 1 hodinu a potom prudko opečieme.  

 

img

 

img

 

2. Medzi tým však rozpustíme na panvici maslo, pridáme očistené, na mesiačiky nakrájané jablká, hrušku, zalejeme vínom, pridáme šťav z citróna a podusíme asi 5 minút. Potom pridáme odkôstkované slivky, hrozno a spolu podusíme ďalšie 2-3 minúty.

 

img

 

Týmto ovocím obložíme mäsko, podávame s hranolkami.

 

img

 

 

Hroznová zmrzlina

Suroviny: 750 g bobúľ hrozna bez zrniečok, 4-5 PL medu, sneh z 2 bielkov,

 

Príprava:

Hrozno umyjeme, osušíme, rozmixujeme, prepasírujeme cez sitko, zmiešame s medom a dáme do mrazničky predmraziť na 3-4 hodiny. Potom vyberieme, zmes našľaháme a opatrne vmiešame sneh z bielkov. Rozložíme do misiek a dáme zmraziť.

 

img

 

Čas prípravy: 45 minút

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies