BRATISLAVA - Pre niekoho netradičná, pre iného vynikajúca kombinácia. Mäso a ovocie.
Kuracie prsia s duseným ovocím
Suroviny pre 4 osoby:
4 plátky kuracích pŕs, soľ, aníz, 2 PL masla, 2 zelené jablká, 1 hrušku, 5-6 sliviek, 1 malý strapec bieleho hrozna, 1 dcl vína, 1 citrón,
Príprava:
1. Kuracie prsia umyjeme, osušíme, ochutíme soľou, anízom, necháme postáť aspoň 1 hodinu a potom prudko opečieme.
2. Medzi tým však rozpustíme na panvici maslo, pridáme očistené, na mesiačiky nakrájané jablká, hrušku, zalejeme vínom, pridáme šťav z citróna a podusíme asi 5 minút. Potom pridáme odkôstkované slivky, hrozno a spolu podusíme ďalšie 2-3 minúty.
Týmto ovocím obložíme mäsko, podávame s hranolkami.
Hroznová zmrzlina
Suroviny: 750 g bobúľ hrozna bez zrniečok, 4-5 PL medu, sneh z 2 bielkov,
Príprava:
Hrozno umyjeme, osušíme, rozmixujeme, prepasírujeme cez sitko, zmiešame s medom a dáme do mrazničky predmraziť na 3-4 hodiny. Potom vyberieme, zmes našľaháme a opatrne vmiešame sneh z bielkov. Rozložíme do misiek a dáme zmraziť.
Čas prípravy: 45 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies