BRATISLAVA - Cestovina je jedlo vyrobené z nekysnutého cesta pomocou múky, vody a vajec. Vznik cestovín sa datuje od doby pred Kristom. Prvé zmienky pochádzajú z Grécka. U nás sú veľmi obľúbené a stali sa neodmysliteľnou súčasťou jedálneho lístka.
Suroviny pre 4 osoby:
1 balík cestovín (najlepšie malé kolienka), 4 kuracie rezne, 1 brokolicu, 1 šľahačkovú smotanu, soľ, korenie, 100 g tvrdého syra,
Príprava:
1. Cestoviny uvaríme vo vode, pridáme do nich trochu olivového oleja.
2. Kuracie rezne pokrájame na kocky, osolíme, okoreníme a opečieme na oleji.
3. Brokolicu chvíľu povaríme vo vode, aby zmäkla.
4. Potom dáme cestoviny do zapekacej vymastenej misy, pridáme kuracie kocky, povarenú brokolicu, smotanu, soľ, korenie, všetko zmiešame a dáme zapiecť. Pred dopečením posypeme trochou tvrdého syra.
Čas prípravy: 60 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies