FOTO Recept: Husacie hody

NETKY.SK • 12 Október 2014, 09:00 • 2 min
FOTO Recept: Husacie hody

BRATISLAVA - Urobte si husacie hody kľudne doma. Tak ako patrí k jeseni padajúce lístie či burčiak, tak k nej patrí aj pečená hus.

slovakia

left justify in out

Husacia poleivka.

 

Suroviny:

Husací chrbát, 3 mrkvy, 2 petržleny, 1 kaleráb, 1 zeler, soľ, vegetu, celé korenie,

Halušky: 500 g pečene, 2 vajíčka, cesnak, soľ, majorán, petržlenovú vňať, mleté čierne korenie, strúhanku

 

Príprava receptu:

1. Husací chrbát očistíme, umyjeme, dáme do hrnca, vložíme očistenú zeleninu, pridáme soľ, korenie, vegetu, zalejeme vodou a uvaríme do mäkka.

obrazok

2. Polievku precedíme cez sitko, zeleninu nakrájame a vložíme späť.

obrazok

3. Madzi tým ako sa varí polievka, si pripravíme halušky. Pečeň zomelieme, pridáme vajíčka, prelisovaný cesnak, trošku soli, majoránu, korenia, petržlenovej vňate s trúhanku.

obrazok

4. Cez haluškáreň hádžeme do vriacej osolenej vody halušky, ktoré varíme asi 4 minúty.

obrazok

Pečená hus.

1. Hus očistíme, nasolíme a necháme 12 hodín odležať.

obrazok

2. Pred pečením ju poleje mliekom, uložíme do pekáča, podlejeme vodou, hus popicháme vidličkou a do vnútra vložíme 2 rozkrojené jablká. Pekáč zakryjeme a pečieme asi 3 hodiny. Počas pečenia hus podlievame masťou, ktorá sa vytopila a tú aj priebežne odoberáme. Posledných 10-20 minút pečenia zvýšime teplotu, pečieme odokrytú. Dobrá rada na záver: Počas pečenia potrite hus smotanou, tak bude koža chrumkavá. Podávame s kapustou a knedľou, alebo pečenými lokšami.

obrazok

Dobrú chuť.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies