FOTO Radosť z pohybu: Táto posilňovňa pláva stredom Paríža, poháňa ju ľudská sila

NETKY.SK • 15 December 2016, 16:00 • 2 min
FOTO Radosť z pohybu: Táto posilňovňa pláva stredom Paríža, poháňa ju ľudská sila

PARÍŽ – Taliansky architekt Carlo Ratti Associati predstavil svoj nový projekt plávajúcej posilňovne, ktorým potešil mnoho nadšencov fitness.

slovakia

left justify in out

Ľudia, ktorí pravidelne cvičia v posilňovni sa stretávajú so stereotypmi. Najmä pri cvičení na kardio strojoch a bicykloch sa desiatky minúť musia pozerať na holú stenu, do zrkadla alebo von oknom, vždy však vidia to isté.

 

Associatiho posilňovňa okrem cvičenia ponúka aj cestovateľský zážitok plný výhľadov. Je to pre-sklenná loď, ktorá sa plaví po Seine stredom Paríža. Loď je 20 metrov dlhá a zmestí sa na ňu 45 ľudí, ktorí bicyklovaním vyrábajú energiu a tá poháňa loď.

 

img

 

 

„Parížska plávajúca posilňovňa skúma potenciál využitia ľudské sily," povedal Associati. "Je fascinujúce vidieť, ako energia vyrobená cvičením môže skutočne poháňať loď. Je to veľmi ekologické a poskytuje hmatateľný dôkaz, skrývajúci sa za abstraktným pojmom elektrická energia,“ vysvetlil.

 

Ľudia, ktorí majú záujem zacvičiť si na tomto unikáte sa môžu jednoducho nahlásiť cez Facebook a rezervovať si na lodi bicykel. 

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies