FOTO Pravé kamarátstvo: Mladík nosí svojho postihnutého spolužiaka do školy na chrbte

NETKY.SK • 29 Apríl 2015, 17:00 • 2 min
FOTO Pravé kamarátstvo: Mladík nosí svojho postihnutého spolužiaka do školy na chrbte

PEKING – Napriek tomu, že dobrých správ je v médiách ako šafranu a ľudia v dnešnom svete nie sú práve najväčší altruisti, niekoľko dobrákov sa na našej planéte ešte stále nájde. Dôkazom o tom, je aj toto priateľstvo dvoch mladíkov z Číny.

slovakia

left justify in out

Takmer 250-tisíc detí so zdravotným postihnutím nehodí v Číne do školy. Neumožňuje im to totiž systém, ktorý takéto deti diskriminuje. Xie Xu (18) a Zhang Chi (19) sa však rozhodli systému postaviť.

 

Devätnásťročný Zhang trpí svalovou distrofiou, v dôsledku ktorej nedokáže chodiť. Má však veľmi dobrého priateľa Xieho, ktorý ho už tri roky nosí niekoľko kilometrov do a zo školy. Takisto mu pomáha s jeho potrebami.

 

img

 

„Xie má an svojich spolužiakov neuveriteľne pozitívny vplyv. Pretože vidia ako Zhangovi pomáha, pridali ruku k dielu aj ostatní. Zhang vďaka nim nevymeškal ešte ani jednu hodinu,“ povedal zástupca riaditeľa školy, ktorú obaja navštevujú.

 

img

 

Tento príbeh však nemá šťastný koniec. Chlapcov prijali na rozdielne školy, a tak sa Zhang bude musieť spoľahnúť na pomoc niekoho iného.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies