FOTO Polícia vyšetruje streľbu v Manchestri ako pokus o viacnásobnú vraždu

NETKY.SK • 13 August 2018, 06:35 • 2 min
FOTO Polícia vyšetruje streľbu v Manchestri ako pokus o viacnásobnú vraždu

LONDÝN - Najmenej 12 ľudí utrpelo v noci na nedeľu zranenia pri streľbe v meste Manchester ležiacom na západe Anglicka.

slovakia

left justify in out

Podľa polície sa zrejme strieľalo z brokovnice, motív a bližšie okolnosti útoku sú však zatiaľ neznáme.

 

Polícia zasahovala vo štvrti Moss Side, vzdialenej približne tri kilometre od centra Manchestru, okolo 02.30 h miestneho času (03.30 h SELČ), kde sa v sobotu večer konal každoročný karibský karneval. Deväť ľudí vrátane dvoch detí utrpelo strelné poranenia menej závažného charakteru. Ďalší muž leží v nemocnici s vážnymi zraneniami nôh, ale jeho stav je stabilizovaný. Ďalšie dve ľahšie zranené osoby vyhľadali nemocničné ošetrenie v priebehu nedele.

 

Polícia udalosť vyšetruje ako pokus o viacnásobnú vraždu, hoci zatiaľ nepozná motív činu. Po príchode policajtov sa na mieste nachádzali stovky ľudí. Prvé výsledky vyšetrovania naznačujú, že sa strieľalo z brokovnice, a to minimálne dvakrát. Použitá zbraň sa zatiaľ nenašla.

 

Vyšetrovanie je však len v počiatočnom štádiu a vyšetrovatelia pri objasnení okolností útoku požiadali o pomoc verejnosť . "Išlo o mimoriadne nebezpečný a závažný trestný čin... Paľba zo strelnej zbrane v dave ľudí môže mať ničivé následky," uviedol náčelník manchesterskej polície Wasim Chaudhry. Súčasne vyslovil potešenie z toho, že pri streľbe nikto nezomrel ani neutrpel život ohrozujúce zranenia. Zdôraznil tiež, že sobotňajší prvý deň karnevalu v Moss Side, na ktorom sa zúčastnilo vyše 16.000 ľudí, mal veľmi pokojný priebeh a nebol nikto zatknutý.

 

Podľa miestnej tlače k streľbe došlo počas pouličnej zábavy, ktorá sa konala po skončení prvého karnevalového dňa. Druhý deň karnevalu v nedeľu - napriek nočnému incidentu - prebehol podľa plánu.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies