FOTO: Polícia hľadá svedkov dopravnej nehody: Vodič zrazil dvoch chodcov a ušiel!

NETKY.SK • 17 December 2014, 14:51 • 2 min
FOTO: Polícia hľadá svedkov dopravnej nehody: Vodič zrazil dvoch chodcov a ušiel!

GALANTA - Polícia žiada občanov o pomoc pri hľadaní vodiča, ktorý po nehode neposkytol pomoc zraneným chodcom.

slovakia

left justify in out

Dopravná nehoda sa stala v utorok (16. 12.) ráno okolo 6.00 h v meste Galanta. Na Ulici Štvrť SNP doposiaľ nestotožnené osobné auto zrazilo dvoch chodcov. Tí prechádzali cez cestu mimo priechodu pre chodcov v smere na Ulicu Esterházyovcov, pričom v dôsledku zrážky s autom chodci utrpeli zranenia. Priblížila nehodu hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Martina Kredatusová. 
     

Ako uviedla, 54-ročná žena zo Šale sa zranila ľahko a 30-ročný muž z Kolárova v okrese Komárno utrpel ťažké zranenia. "Neznámy vodič po dopravnej nehode na mieste nezotrval a s vozidlom odišiel. Chodcom, ktorí pri nehode utrpeli zranenia, neposkytol potrebnú pomoc," konštatovala s tým, že polícia žiada preto svedkov, ktorí dopravnú nehodu videli, aby sa prihlásili a prispeli tak k jej objasneniu.
     

Svedkovia sa môžu prihlásiť prostredníctvom linky 158 alebo priamo na dopravnom inšpektoráte v Galante. "Zároveň apelujeme na chodcov, aby dbali o svoju bezpečnosť a používali za zníženej viditeľnosti reflexné prvky. Pripomíname, že pri prechádzaní cez cestu je chodec povinný prednostne použiť priechod pre chodcov. Chodec nesmie vstupovať na vozovku, ak vzhľadom na rýchlosť prichádzajúcich vozidiel nemôže cez vozovku bezpečne prejsť," objasnila Kredatusová. Dodala, že na druhej strane vodič je povinný dbať na zvýšenú opatrnosť voči chodcom.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies