FOTO Neuveriteľný príbeh: Túlavý pes sa pridal k extrémnemu závodu, bežec si ho adoptoval

NETKY.SK • 8 August 2016, 10:43 • 2 min
FOTO Neuveriteľný príbeh: Túlavý pes sa pridal k extrémnemu závodu, bežec si ho adoptoval

PEKING – Nečakanou hviezdou veľmi náročného behu Gobi March 2016, ktorý vedie naprieč pohorím Ťanšan v púšti Gobi, sa stal malý túlavý psík.

slovakia

left justify in out

Psík Gobi sa pridal k 101 bežcom, ktorý za sedem dní museli ubehnúť 250 kilometrov. Tento malý a hlavne veľmi vytrvalý psík si získal priazeň bežcov, divákov, ale aj organizátorov po tom, ako prekonal väčšinu tohto náročného preteku.

 

Najviac si Gobiho obľúbil škótsky bežec Dion Leonard, ktorý si ho nakoniec aj adoptoval. „Keď som druhý deň stál na štartovacej čiare, bol vedľa mňa a uprene na mňa pozeral,“ povedal Leonard pre portál The Dodo a dodal: „Povedal som si, že taký malý pes so mnou nezvládne bežať veľmi dlho, ale zvládol celých 37 kilometrov.“ Keď začalo pršať, organizátori malého Gobiho odviezli autom. Do cieľa však Gobi dobehol po svojich.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies