FOTO Muž chcel pobozkať svoj úlovok, ryba mu však skočila do úst a takmer ho zabila

NETKY.SK • 16 Október 2017, 12:26 • 2 min
FOTO Muž chcel pobozkať svoj úlovok, ryba mu však skočila do úst a takmer ho zabila

V Anglicku sa stala bizarná nehoda, ktorá takmer pripravila o život vášnivého rybára.

slovakia

left justify in out

Sam Quilliam je 28-ročný anglický rybár, ktorý sa môže popýšiť už mnohými zaujímavými úlovkami. Naposledy sa mu podarilo chytiť rybu z rodu Solea solea. Nakoľko to bol pre neho vzácny moment, chcel si ho zvečniť fotografiou, na ktorej ju symbolicky pobozká. Idylka sa však zmenila na nočnú moru a boj o život.

 

Solea solea je ryba vyznačujúca sa mimoriadne klzkou kožou. Keď sa Sam chystal pobozkať ju, vyšmykla sa mu z rúk a skončila rovno v jeho hrdle. 14 centimetrový živočích uviazol v jeho dýchacích cestách, a tak sa rybár začal dusiť. Muž okamžite prestal dýchať, zmodral a utrpel zástavu srdca.

 

Svedkovia incidentu privolali záchrannú službu, ktorá dorazila za rekordné dve minúty, čo Samovi zachránilo život. Lekári na mieste zhodnotili, že prevoz by nebol možný, preto s odstraňovaním ryby začali ihneď, priamo na mieste. Na jej vyňatie použili kliešte a niekoľkokrát sa pokúsili rybu uchopiť. Podarilo sa to až na šiestykrát. Akonáhle spriechodnili dýchanie, začali s resuscitáciou. Tá bola úspešná.

 

Pacient neutrpel v dôsledku úrazu ani niekoľkominútového bezvedomia žiadne následky a bol odovzdaný do domácej starostlivosti. Momentálne je úplne v poriadku. Ako uviedol zasahujúci lekár, s takýmto bizarným prípadom sa počas svojej kariéry ešte nestretol a zrejme už ani nestretne.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies