FOTO Kuzminová pokrstila novú modernú strelnicu na Králikoch

NETKY.SK • 14 Január 2016, 13:02 • 2 min
FOTO Kuzminová pokrstila novú modernú strelnicu na Králikoch

BANSKÁ BYSTRICA - Tréningové centrum Králiky Vojenského športového centra Dukla Banská Bystrica, ktoré leží neďaleko krajského mesta, má k dispozícii novú modernú biatlonovú strelnicu.

slovakia

left justify in out

Slávnostne ju vo štvrtok otvoril minister obrany SR Martin Glváč spolu s dvojnásobnou olympijskou víťazkou Anastasiou Kuzminovou. "Táto nová biatlonová strelnica významne skvalitní športovú prípravu našich elitných športovcov a, samozrejme, aj mládežníckych talentov. Som rád, že našim biatlonistom poskytneme tie najlepšie podmienky pre ich prípravu. Rovnako tu bude v najbližšom období cvičiť aj 5. pluk špeciálneho určenia,“ povedal na slávnostnom otvorení minister obrany Martin Glváč.

 

Približne 220 000 eur na vybudovanie strelnice poskytlo z rozpočtu Ministerstvo obrany SR a jej výstavba trvala tri mesiace. Tréningový proces tak môže prebiehať vo vysokohorských podmienkach, priamo v blízkosti bežeckých tratí.


Slávnostnými výstrelmi do terča, všetkými piatimi úspešnými, pokrstila novú biatlonovú strelnicu aj Anastasia Kuzminová, ktorej zbraň osobne nabil minister obrany Glváč. "Mala som ten najväčší záujem, aby sa tu vybudovala nová strelnica v takýchto kvalitných podmienkach, aby sa tu dalo trénovať. Teraz je tu plnohodnotná strelnica medzinárodnej úrovne," povedala najúspešnejšia slovenská biatlonistka.

 

"Dúfam, že keď Nasťa prinesie z ďalšej olympiády zlatú medailu a raz sa rozhodne skončiť s aktívnou činnosťou, tak tu bude vychovávať nové talenty a nové Kuzminové," doplnil šéf rezortu obrany Glváč.


"Sme zástancami toho, aby naši športovci čo najviac tréningového času strávili doma a aby sme nemuseli platiť drahé zahraničné výjazdy, ktoré stoja obrovské peniaze. Myslím si, že budovanie športovej infraštruktúry na Slovensku je veľmi dôležité, a verím, že v tomto trende budeme pokračovať,“ uviedol na záver otvorenia novej strelnice riaditeľ Vojenského športového centra Dukla Richard Galovič.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies