FOTO Klonovanie v praxi: Barbra Streisandová si zduplikovala svojho mŕtveho psa

NETKY.SK • 2 Marec 2018, 11:33 • 2 min
FOTO Klonovanie v praxi: Barbra Streisandová si zduplikovala svojho mŕtveho psa

Známa herečka a speváčka Barbra Streisandová sa pustila do boja s prírodou.

slovakia

left justify in out

Barbra Streisandová bola známa svojou láskou k fenke plemena Coton de Tuléar menom Samantha. Tá jej však minulý rok v peknom veku 14 rokov zomrela. Nakoľko bola celé tie roky herečkinou vernou spoločníčkou, len ťažko sa zmierovala s jej smrťou, preto sa rozhodla, že využije pokrok a dala si ju naklonovať. A to hneď dvakrát!

 

Na svete už funguje niekoľko kliník zaoberajúcich sa klonovaním psov. Samozrejme, takéto služby sú prístupné len pre tých, ktorí rozhodne nemajú hlboko do vrecka. Ceny sa totiž nachádzajú v rozmedzí od 50-tisíc do 100-tisíc dolárov za pokus, pričom úspešná je len jedna tretina prípadov.

 

Barbra sa však napriek tomu rozhodla, že nechá svojej mŕtvej Samanthe odobrať bunky z úst a žalúdka a podstúpi tento proces. Podarilo sa. Momentálne je majiteľkou dvoch feniek, ktoré sú vernou kópiou ich predchodkyne a tretej, vzdialenej príbuznej jej zosnulého miláčika, ktorého si zaobstarala ešte pred tým, než do svojej domácnosti priniesla šteniatka. V súčasnosti má teda tri fenky.

 

Ako sa vyjadrila, klony sú zatiaľ povahovo iné ako Samantha, to sa však môže zmeniť, keď vyrastú.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies