Útok vo Würzburgu mal na svedomí 24-ročný Somálčan

NETKY.SK • 26 Jún 2021, 09:42 • 2 min
Útok vo Würzburgu mal na svedomí 24-ročný Somálčan

BERLÍN - Piatkový útok nožom v nemeckom meste Würzburg neprežili traja ľudia a ďalší piati utrpeli zranenia, niektorí vážne.

slovakia

left justify in out

Polícia páchateľa zatkla po tom, ako proti nemu jej príslušník použil strelnú zbraň. Jeho život nie je v ohrození.

 

Polícia identifikovala podozrivého ako 24-ročného Somálčana žijúceho vo Würzburgu. Pred útokom bol na psychiatrickom liečení a bol polícii známy, uviedol bavorský minister vnútra Joachim Herrmann. Motív jeho konania nie je zatiaľ známy.

 

img


Medzi zranenými je podľa Herrmanna chlapec, ktorého otec zrejme zahynul pri útoku.

Videá, ktoré sa objavili na sociálnych siežach, ukazujú ľudí, ako obkľúčili páchateľa a snažili sa ho zastaviť stoličkami a palicami.

 

VIDEO: Útočník v nemeckom Würzburgu použil nôž na civilistov! Sú hlásené aj úmrtia!

 

Svedkyňa incidentu pre nemeckú televíziu RTL uviedla, že muž "mal veľký nôž a napádal ľudí", mnohí svedkovia sa ho snažili zastaviť a nakoniec zakročila už polícia.

 

img


Bavorský premiér Markus Söder uviedol, že ho správa o útoku šokovala a vyjadril sústrasť obetiam a ich rodinám. Zároveň sa poďakoval občanom, ktorí útočníka konfrontovali, aj záchranným zložkám za ich prácu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies