FOTO Fico: Úcta k padlým pri oslobodzovaní patrí k pilierom národnej politiky

NETKY.SK • 4 Apríl 2016, 14:22 • 2 min
FOTO Fico: Úcta k padlým pri oslobodzovaní patrí k pilierom národnej politiky

BRATISLAVA - Úcta k ľuďom, ktorí padli pri oslobodzovaní Bratislavy a celého Slovenska, patrí k základným pilierom národnej politiky. Vyhlásil to dnes premiér Robert Fico, ktorý na bratislavskom Slavíne položil veniec pri príležitosti 71. výročia oslobodenia tohto mesta. Sám Fico takúto národnú politiku podľa svojich slov presadzuje.

slovakia

left justify in out

"Preto bez ohľadu na to, či som súčasťou výkonnej alebo zákonodarnej moci, tento pilier budem neustále podporovať a vždy ma nájdete pri týchto príležitostiach, aby som si uctil pamiatku tých, ktorí sem prišli a už odtiaľto neodišli," deklaroval.

 

Fico pripomenul, že pri oslobodzovaní Bratislavy padlo 760 vojakov Červenej armády. "Potvrdzujem, že budeme naďalej prejavovať veľký záujem o udržiavanie tohto sviatku aj o podporu udržiavania všetkých pamätníkov u nás. Všade nás nájdete," uistil.

 

Premiér má podľa svojich slov veľkú úctu ku všetkým padlým vojakom v druhej svetovej vojne. "Boli to najmä vojaci Červenej armády, ktorí sa zúčastňovali na oslobodzovaní Československa," dodal.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies