FOTO Fanúšikovia Spartaka Trnava darovali krv

NETKY.SK • 31 Október 2016, 14:17 • 2 min
FOTO Fanúšikovia Spartaka Trnava darovali krv

TRNAVA - V piatok ráno písali fanúšikovia andelov v mixzóne na Štadióne Antona Malatinského tridsiatu šiestu kapitolu Červeno-čírnej kvapky krvi Ladislava Kunu.

slovakia

left justify in out

V útrobách štadióna darovali fanúšikovia najvzácnejšiu tekutinu po tretí raz. Prišlo ich 74. "Je to krajšie, sme tu len my spartakovci, aj atmosféra je lepšia. Darujem dvadsiaty piaty raz, človek nikdy nevie, kedy sa krv môže hodiť aj jemu. Rád pomôžem druhým," hovorí fanúšik Roman Drahoš.

 

Od roku 2007, kedy mala humánna akcia svoju premiéru, sa počet darcov každým rokom zvyšuje. Na jubilejnú stovku však organizátori stále čakajú.

 

"Prvé darovanie sme rozdelili do dvoch dní, prišlo štyridsať darcov. Pri ďalšom ich bolo päťdesiat. Naposledy bolo 98 fanúšikov, ktorí darovali krv. Vždy hovorím, keď nás príde dvadsať, stojí to za to," doplnil s úsmevom na tvári sekretár fanklubu Bíli andeli Štefan Horváth.

 

Fanúšikovia nedarujú krv iba priamo na akcii, ale aj v nemocnici, keďže nie každému vyhovuje termín. Najvzácnejšia tekutina prišla napríklad aj z Nitry. Tradične prišli akciu podporiť aj futbalisti Spartaka Trnava, trojica Oliver Janso, Martin Vantruba, Boris Godál a PR manažér Marek Ondrejka. Keďže majú denne tréningové jednotky, krv darovať nemohli.

"Mám z toho veľmi dobrý pocit, je to na dobrú vec a človek nikdy nevie, kedy bude krv potrebovať. Teším sa z nich," zhodnotil darovanie ľavý obranca Oliver Janso.

 

Brankár Martin Vantruba nadviazal na Jansa a vzdal hold fanúšikom. "V podstate som tu prvýkrát. Som rád, že sa môžem takejto akcie zúčastniť. Ak sa nemýlim, niečo takéto robia iba fanúšikovia Spartaka Trnava. Dokazujú, že sú najlepší na Slovensku," dodal mladý brankár.

 

Pri tridsiatej šiestej edícii išla časť darovanej krvi chlapcovi Patrikovi Kristiánovi Kummerovi, ktorý mal v auguste dva roky. Červenú tekutinu potrebuje na znormalizovanie po chemoterapiách. Aj to je dôkaz toho, že humánna akcia má zmysel. Pre zaujímavosť, prišlo až päť prvodarcov.

 

"Sú tu takí, ktorí majú okolo šesťdesiat, iní sa blížia k stovke. Nerozlišujeme ich. Pollitra krvi potrebuje v priemere človek, ktorý je v zlej situácii," dodal na záver Štefan Horváth.

 

Každý darca dostal zadarmo lístok na ligový duel Spartaka Trnava proti MFK Ružomberok. Ôsmi vyžrebovaní k tomu dostali klubové suveníry z fanshopu (Jozef Vrábeľ, Dáša Bakovková, Michaela Vargová, Simona Rákociová, Matej Krajcovič, Ľuboš Jantek, Daniel Pardavý).

 

Zoznam darcov:

Milan Moravec, Lukáš Horváth, Jozef Vrábeľ, Ladislav Odráška, Ivan Mosný, Peter Ivanička, Rastislav Jánoš, Roman Drahoš, Jaroslav Klement, Zuzana Šťastná, Martin Žák, Marián Melo, Rastislav Tulala, Peter Boris, Vladimír Valo, Stanislav Polák, Tomáš Boris, Martin Janiš, Tomáš Hotový, Ľubica Barčáková, Marcel Gabička, Vladímira Floreková, Vladimír Chupáčik, Štefan Popelka, Róbert Bennár, Vladimír Matušica, Ján Popelko, Michal Jurda, Jana Bandíková, Erik Virác, Andrea Ungerová, Jakub Šušek, Skrolana Popelková, Ján Somorovský, Michaela Vargová, Vlastimil Bukovec, Radovan Hynek, Simona Rákociová, Veronika Krajčíková, Pavol Štibrány, Adrian Polakovič, Miroslav Greguš, Slavomír Jaudr, Mária Holovičová, Rastislav Nemec, Peter Sochur, Matej Krajcovic, Oskar Salay, Peter Krapka, Juraj Cisár, Lukáš Vozár, Ľubica Vozárová, Michaela Chrenová, Marián Hudek, Radovan Meslároš, David Sloboda, Vladimír Války, Pavel Vozár, Peter Paulovič, Miloš Černý, Kristína Máčalová, Pavol Vatrt, Daniel Pardavý, Adam Lančarič, Ľuboš Jantek, František Fialka, Patrik Vachula, Martin Fero, Tomáš Ormandy, Martina Barčáková, Denis Mlča, Pavol Mlča.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies