FOTO Eagles of Death Metal v Bataclane si uctili obete útoku

NETKY.SK • 9 December 2015, 09:52 • 2 min
FOTO Eagles of Death Metal v Bataclane si uctili obete útoku

BRATISLAVA - Americká rocková kapela Eagles of Death Metal sa vrátila do parížskeho klubu Bataclan, aby si uctili pamiatku 89 obetí teroristického útoku, ktorý sa tam odohral počas ich vystúpenia 13. novembra. Členovia premáhajúc emócie položili pred koncertnou halou kvety a v tichosti si prečítali odkazy, ktoré tam zanechali ľudia. Frontman Jesse Hughes sa neskôr prihovoril skupine fanúšikov, ktorí tam prišli.

slovakia

left justify in out

Eagles of Death Metal v pondelok vystúpili na koncerte írskej kapely U2 v parížskej AccorHotels Arene. Obe skupiny spolu predstavili skladbu People Have The Power speváčky a spisovateľky Patti Smith, potom kalifornskí rockeri predviedli pieseň I Love You All The Time z albumu Zipper Down (2015). Po koncerte sa formácii z írskeho Dublinu poďakovali prostredníctvom sociálnej siete Facebook

 

"Chceme sa srdečne poďakovať za všetko, čo pre nás naši bratia z U2 urobili po útokoch z 13. novembra. Pripomenuli nám, že zlí ľudia si nikdy nevezmú deň voľna, a preto nemôžeme ani my...a my si ho nikdy nevezmeme".


Eagles of Death Metal vznikli v roku 1998 v kalifornskom meste Palm Desert. Formáciu tvoria Jesse Hughes a Josh Homme, známy aj z kapiel Queens of the Stone Age a Them Crooked Vultures. Dvojica vydala v roku 2004 prvý album Peace, Love, Death Metal a nadviazala naň nahrávkami Death By Sexy (2006), Heart On (2008) a spomínanou novinkou Zipper Down. Na konte majú tiež DVD By Sexy (2006). S kapelou vystupujú aj Dave Catching, Matt McJunkins, Julian Dorio a Eden Goldino.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies