FOTO Celý svet si uctieva obete včerajšieho útoku v Manchestri, pri ktorom zahynuli desiatky nevinných detí

NETKY.SK • 24 Máj 2017, 11:35 • 2 min
FOTO Celý svet si uctieva obete včerajšieho útoku v Manchestri, pri ktorom zahynuli desiatky nevinných detí

BERLÍN/PARÍŽ – Na znak smútku a uctenia si 22 obetí teroristického útoku počas koncertu bola v utorok večer Eiffelova veža ani najvyššia budova Paríža Tour Montparnasse zahalená do tmy.

slovakia

left justify in out

Toho istého dôvodu nebol vysvietený ani mrakodrap Empire State Building. Vo farbách britskej vlajky bolo nasvietené aj Ženevské jazero v Švajčiarsku, vyhliadková veža na pražskom Petříne, oblúk nad futbalovým štadiónom Wembley v Londýne či fontána na jednom zo záhrebských námestí.

 

Na fasádach mnohých známych budov vo svete premietli zasa britskú zástavu. Vlajka Union Jack sa tak ocitla na mrakodrape Burdž Chalífa v Dubaji, na Brandenburskej bráne v Berlíne, na fasáde radníc v severoírskom Belfaste i Tel Avive, ako aj na priečelí hlavnej stanice v holandskom Amsterdame.

 

Francúzska a nemecká vláda rozhodli, že na pamiatku obetí teroristického útoku v Manchestri budú dnes v oboch krajinách štátne vlajky spustené na pol žrde.

 

Najnovší zo série teroristických útokov na európskom kontinente sa odohral v pondelok večer, keď halu Manchester Arena opúšťali návštevníci koncertu americkej speváčky Ariany Grande. Samovražedný atentát, pripisovaný 22-ročnému Salmanovi Abedimu, si vyžiadal 22 obetí na životoch a 59 zranených vrátane detí. Mnohí zranení sú v kritickom stave. K zodpovednosti za útok sa prihlásila džihádistická organizácia Islamský štát (IS).




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies