FOTO Bratislavskí vodiči na cyklistov aj naďalej kašlú: Takúto príučku však dostal jeden z nich

NETKY.SK • 12 Október 2018, 11:06 • 2 min
FOTO Bratislavskí vodiči na cyklistov aj naďalej kašlú: Takúto príučku však dostal jeden z nich

Bratislavskí mestskí cyklisti neustále narážajú na prekážky, s ktorými im miestni motoristi vonkoncom nepomáhajú. S problémami sa však vedia vysporiadať originálne!

slovakia

left justify in out

To, že preprava bicyklom je v hlavnom meste oveľa efektívnejšia než jazda autom, si uvedomuje čoraz viac ľudí. Cyklistov preto pribúda a mesto sa novému trendu prispôsobuje len veľmi pomaly. Hoci sa pohlo smerom vpred zdieľanými mestskými bicyklami i budovaním nových cyklotrás, stále to nie je ideálne. Postoj totiž budú musieť zmeniť aj miestni šoféri, ktorí stále majú pocit, že sú „na koni“.

 

Arogancia niektorých bratislavských motoristov naberá skutočne gigantické rozmery. Okrem toho, že cyklistov obiehajú veľmi natesno, prípadne ich prítomnosť na ceste úplne ignorujú, dovolia si aj rôzne iné „kúsky“. Pred niekoľkými dňami zbadali na Dunajskej ulici v Bratislave auto, ktoré parkovalo priamo na cyklotrase. Jasne ohraničená zelená cestička zrejme nebola dostatočným indikátorom, že nejde o voľné parkovacie miesta. Komunita cyklistov to preto vyriešila po svojom.

 

Drzému vodičovi auto prekryli špeciálnou plachtou so symbolmi bicykla, vďaka ktorej mu už hádam dôjde, že neparkoval na tom správnom mieste. Ostáva len dúfať, že si navždy zapamätá, ako vyzerá cyklotrasa a že neslúži na parkovanie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies