FOTO Alexandrovci pripravujú slovenské turné, predstavia sa už v máji v Žiline

NETKY.SK • 13 Apríl 2017, 14:40 • 2 min
FOTO Alexandrovci pripravujú slovenské turné, predstavia sa už v máji v Žiline

BRATISLAVA - Legendárny ruský armádny súbor Alexandrovci sa chystá na turné po Slovensku. V rámci European Tour 2017 sa predstavia desiatimi koncertmi v deviatich slovenských mestách.

slovakia

left justify in out

„Celý kolektív už toto turné očakáva. Dievčatá a chlapci, ktorí do nášho súboru pribudli, sa veľmi svedomito pripravujú a študujú tie skladby, s ktorými sme vystupovali so súborom pred tragédiou. Myslím, že je to pre nich veľmi zaujímavé. Niektorí z nich zároveň zavítajú na Slovensko po prvý raz, som preto presvedčený, že do toho dajú všetko a tieto vystúpenia budú veľmi dobré,“ povedal sólista súboru Vadim Ananev v rozhovore pre agentúru SITA.

Noví členovia súboru do kolektívu podľa neho veľmi dobre zapadli. „Táto adaptácia je podľa mňa veľmi jednoduchá, lebo my sme veľmi priateľský a otvorený kolektív a veľmi si navzájom pomáhame, povzbudzujeme sa, radíme si a odovzdávame si svoje skúsenosti. Noví členovia súboru zároveň nie sú žiadni nováčikovia, sú to skúsení ľudia, umelci, ktorí pôsobili v divadlách a podobne,“ uviedol sympatický sólista. „Veľké mesto ako Moskva však vyvíja na človeka, ktorý sem príde po prvý raz v živote pracovať, určitý tlak. Ministerstvo obrany preto novým členom ponúklo bývanie a dostali aj finančnú podporu na začiatok svojej kariéry. A tí, ktorí majú manželky a deti, momentálne rekonštruujú svoje byty, aby sa mohli do Moskvy presťahovať aj ich rodiny,“ dodal Ananev.

Na naštudovanie skladieb mal súbor podľa jeho slov veľmi málo času, napriek tomu to však spoločnými silami zvládli. „Podarilo sa nám zostaviť dvojhodinový program. V rámci jednotlivých koncertov zaznejú všetky populárne skladby, ktoré diváci očakávajú. Tí, ktorí už navštívili náš koncert, budú môcť zároveň porovnať nové zloženie zboru s tým predchádzajúcim, to bude celkom zaujímavé,“ podotkol sólista.

Alexandrovci počas jednotlivých koncertov privítajú na pódiu dvoch hudobných hostí. Opäť s nimi vystúpi česká speváčka Helena Vondráčková, s ktorou tentoraz predvedú hity Lásko má, já stůnu a Dlouhá noc a úvod koncertov bude patriť Kandráčovcom, ktorí so zborom účinkovali už tiež, a to v rámci slovenského turné v roku 2015. Tí s Alexandrovcami zahrajú piesne Macejko a Na Kráľovej holi.

Termíny koncertov European Tour 2017:


24. mája - Tipsport aréna, Žilina
25. mája - Zimný štadión, Trenčín
26. mája - Zimný štadión, Prievdza
27. mája - Incheba Expo Aréna, Bratislava (dva koncerty) - o 15:00 a o 20:00
30. mája - Steel aréna, Košice
31. mája - Zimný štadión, Poprad
1. júna – Aréna, Brezno
2. júna - Zimný štadión, Banská Bystrica
3. júna - Amfiteáter pod Zoborom, Nitra


 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies