FOTO a VIDEO Takto cestujú tisíce migrantov do Európy

NETKY.SK • 26 Október 2015, 18:01 • 2 min
FOTO a VIDEO Takto cestujú tisíce migrantov do Európy

ĽUBĽANA – Ani silný vietor, dážď a teploty pod bodom mrazu neodradia tisíce utečencov pred príchodom do Európy.

slovakia

left justify in out

Zatiaľ čo sa lídri EÚ dohadovali na 17 opatreniach na zvládnutie návalu utečencov cez balkánsky polostrov, tisíce ľudí sa snažili dostať cez Balkán ďalej do Európy.

 

Tieto zábery dokazujú to, že ich neodradia ani drsné podmienky. Obrovskú kolónu migrantov prechádzajúcich cez polia v slovinskom meste Rigonce zachytil na kameru dron po tom, čo sa tam dostali cez Chorvátsko.

 

 

Slovinská vláda očakáva, že počet migrantov, ktorí v nedeľu vstúpili na územie tejto krajiny, dosiahne do polnoci rekordných 15.000. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na vyhlásenie zverejnené vo večerných hodinách v Ľubľane.

 

img

 

Podľa slovinskej vlády pôjde o najvyšší počet ľudí, aký bol doteraz zaznamenaný v priebehu jedného dňa na hraniciach s Chorvátskom. Chorváti len v posledných hodinách poslali k hranici päť vlakov s utečencami a ďalších približne 1000 priviezli autobusy.

 

img

 

Rovnaký rekord predtým oznámilo aj Chorvátsko, ktoré v priebehu soboty zaznamenalo príchod 11.500 migrantov.

Slovinský premiér Miro Cerar po príchode na nedeľňajšie krízové zasadnutie lídrov EÚ a Balkánu v Bruseli vyhlásil, že v prípade neschopnosti dohodnúť sa na riešení masovej migrácie hrozí "koniec EÚ ako takej". Vyjadril sa tak deväť dní po tom, ako do Slovinska začali prúdiť nebývalé počty utečencov v dôsledku uzavretia južných hraníc Maďarska.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies