FOTO a VIDEO Obrovský výbuch v Číne zničil panelák: V troskách zahynulo 14 ľudí, 147 je zranených

NETKY.SK • 25 Október 2016, 09:28 • 2 min
FOTO a VIDEO Obrovský výbuch v Číne zničil panelák: V troskách zahynulo 14 ľudí, 147 je zranených

PEKING - Najmenej 14 mŕtvych a 147 zranených si vyžiadal mohutný výbuch, ktorý dnes otriasol panelovým domom v obytnej štvrti mesta Sin-min ležiaceho na severozápade Číny v provincii Šen-si. Informovala o tom agentúra Sinchua.

slovakia

left justify in out

Na mieste nešťastia hľadali v troskách prípadné ďalšie obete desiatky hasičov a dobrovoľníkov. Záchranné práce skomplikoval krátky výpadok elektriny.

 

 

Jedenásť zranených previezli na jednotku intenzívnej starostlivosti. Explózia poškodila takmer 60 budov vrátane miestnej nemocnice.

 

 

V rámci počiatočného vyšetrovania sa nepodarilo zistiť príčinu výbuchu. Spravodajský portál Sina.com s odvolaním sa na sociálne siete napísal, že pred incidentom videli obyvatelia pohybovať sa v okolí domu osobu pre nesúcu výbušniny, oficiálne sa to však nepotvrdilo.

 

 

V meste Sin-min a jeho okolí je rozvinutý banský priemysel. Priamo v Sin-mine sa nachádza 21 ťažobných spoločností. Miestne úrady vedú dlhoročný boj s nesprávne či nelegálne skladovanými výbušninami.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies