VIDEO Čo stratila väčšina ľudí bez domova a ako im pomôcť? Prekvapivo, nie sú to len peniaze

NETKY.SK • 12 Október 2017, 12:30 • 2 min
VIDEO Čo stratila väčšina ľudí bez domova a ako im pomôcť? Prekvapivo, nie sú to len peniaze

BRATISLAVA – Každý ich na ulici stretáva a zväčša odvracia zrak. Mnohí z nás si myslia, že ľudia bez domova si za to môžu sami ale čo ich v skutočnosti posiela na ulicu?

slovakia

left justify in out

Bezdomovcov je len v Bratislave približne 4 až 5-tisíc, avšak ako informoval zástupca riaditeľa Depaul Slovensko n.o., Jozef Kákoš, v súčasnosti ich stále pribúda.

 

To čo ľuďom bez domova chýba viac ako peniaze, sú vzťahy a zázemie. To čo väčšina ľudí považuje za samozrejmosť a príliš si to neváži.

 

Pred ocitnutím sa na ulici vás nemusí ochrániť ani dobré vzdelanie či aktuálne dobrá práca, v živote sa môže zvrtnúť čokoľvek. Preto by sme sa nemali obracať chrbtom k tým, ktorým sa to stalo.

 

Jozef Kákoš potvrdil, že darovať peniaze nie je pre týchto ľudí trvalá záchrana, dôležité je, pomôcť im naspäť do systému. Nocľaháreň Vincent de Paul občas organizuje verejné zbierky, môžete sa do nich zapojiť na stránke sk.depaulcharity.org.

 

Život na ulici je tvrdý ale píše aj jedinečné príbehy. Viac o tejto problematike sa dozviete vo videu:

 

Zariadeniu Vincent de Paul môžete pomôcť vecnými darmi (oblečenie či zdravotnícke pomôcky) alebo poslaním prázdnej SMS na číslo 827. Hodnota jednej SMS správy je 3€.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies