Ford predpokladá v budúcom roku pokles zisku

NETKY.SK • 18 December 2013, 17:24 • 2 min
Ford predpokladá v budúcom roku pokles zisku

NEW YORK - Spoločnosť teraz očakáva, že jej globálny zisk pred zdanením bude v roku 2014 v sume 7 až 8 mld. USD. Odhaduje pritom, že za tento rok bude vo výške 8,5 mld. USD.

slovakia

left justify in out

Americká automobilka Ford Motor Co očakáva, že jej zisk pred zdanením v budúcom roku oslabí. Zároveň v stredu uviedla, že jej plán v oblasti prevádzkovej marže ohrozujú ekonomické podmienky v Európe a Južnej Amerike. Ford plánuje v polovici tohto desaťročia v rámci svojho globálneho podnikania dosahovať prevádzkovú maržu 8 až 9 %, ale pripúšťa, že tento zámer sa nenaplní. Hodnota akcií Fordu po tento správe klesla o viac ako o 4 %.

Spoločnosť teraz očakáva, že jej globálny zisk pred zdanením bude v roku 2014 v sume 7 až 8 mld. USD. Odhaduje pritom, že za tento rok bude vo výške 8,5 mld. USD. Tohtoročný zisk automobilky pochádza predovšetkým zo Severnej Ameriky. Ford prognózuje, že za celý tento rok na tomto trhu dosiahne zisk 8,34 mld. USD. V budúcom roku však firma očakáva menšiu ziskovosť v Severnej Amerike, pričom na tomto trhu predpokladá prevádzkovú maržu na úrovni 8 až 9 %. Doteraz Ford Motor odhadoval, že v budúcom roku bude jeho prevádzková marža v Severnej Amerike vo výške 10 %. 

(1 EUR = 1,3749 USD)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies