Ford plánuje znížiť náklady o 14 miliárd USD

NETKY.SK • 4 Október 2017, 09:58 • 2 min
Ford plánuje znížiť náklady o 14 miliárd USD

DETROIT - Americká automobilka Ford Motor Co. plánuje redukciu nákladov o 14 mld. USD, ukončenie výroby niektorých modelov a sústredenie svojich zdrojov na produkciu nákladných áut, SUV vozidiel a elektromobilov.

slovakia

left justify in out

Povedal to na stretnutí s investormi generálny riaditeľ Fordu Jim Hackett, ktorý je vo funkcii od mája. Podľa jeho slov transformácia firmy na štíhlu a flexibilnú jej umožní zvládnuť zmeny, ktorým automobilové odvetvie čelí, ako je napríklad výroba samoriadených či elektrických áut.

Ford očakáva, že náklady na materiály zníži do roku 2022 o 10 mld. USD prostredníctvom dohôd s dodávateľmi a pomocou jednoduchšieho dizajnu. Automobilka zároveň plánuje zredukovať do roku 2022 náklady na inžinierske služby o 4 mld. USD tým, že bude produkovať menej prototypov. Náklady na vývoj motorov chce zredukovať o tretinu a zdroje presunúť do produkcie elektrických a hybridných áut.

V najbližších piatich rokoch Ford plánuje na trh uviesť 13 elektrických a hybridných áut vrátane malého elektrického vozidla SUV. Spoločnosť Ford potvrdila svoj predošlý plán pre rok 2017. Očakáva, že jej celoročný upravený zisk bude v pásme 1,65 až 1,85 USD na akciu. V minulom roku Ford dosiahol zisk 1,76 USD na akciu.

(1 EUR = 1,1753 USD)
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies