FNC reaguje na Cvernov dohodnutý zápas: Alex následne celú situáciu vysvetlil

NETKY.SK • 14 November 2023, 08:45 • 2 min
FNC reaguje na Cvernov dohodnutý zápas: Alex následne celú situáciu vysvetlil

MMA bojovník Alex Cverna (6-3) od júna 2023 absolvoval dva zápasy a podľa harmonogramu mal mať ďalšie dva pred sebou. Jeden sa podľa posledných informácií neuskutoční. Alex totiž pozabudol na to, že mu to zmluva s Fight Night Challenge (FNC) nedovoľuje.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Minulý týždeň absolvoval skúsený zápasník súboj v európskej známej organizácii Hexagone MMA, kde sa v holandskom Alkmaare postavil proti Princeovi Aounallahovi (18-11) v hlavnom zápase večera. Skúsenému českému ranárovi tento súboj vôbec nevyšiel, do Čiech si odnášal prehru po prvom kole.
 
V júni sa zúčastnil súboja na I am Fighter 8, kde zvíťazil nad Dejanom Bubičom a ďalší súboj mal podľa informácií z médií z posledných dní absolvovať na galavečečere RFA x IAF proti kráľovi ťažkej divízie Orlovi, ktorý sa koná 11.11.2023, teda necelý mesiac pred jeho dohodnutým boxerským duelom v ringu FNC v Bratislave.
 
Alex má s nami platnú dlhodobú zmluvu. Keďže sa jeho spomínaný duel v inej organizácii mal konať len pár týžďňov pred našim eventom, rozhodli sme sa Alexovi pripomenúť, že v rámci zmluvy by mohol porušiť dohodnuté podmienky. Je nám ľúto, že okolo celej situácie vznikol menší zmätok, no veríme, že to Alex nespravil úmyselne a na jeho súboj v Bratislave (2.12) sa rovnako ako my určite tešia aj fanúšikovia,” konštatovala organizácia prostredníctvom jej spolumajiteľa Matúša Mečára.
 
Cverna o pár hodín po telefonáte s organizáciou zareagoval vo videu na sociálnych sieťach. “Na zápas v IAF som nezabudol. Bolo to tak, že mi FNC volalo, že si neprajú, aby som šiel zápasiť tesne pred ich eventom. Mám s nimi zmluvu, podľa ktorej mi hrozí pokuta až do výšky 5000 eur. Do IAF teda nepôjdem, pretože túto pokutu za mňa nikto platiť nebude, navyše na zápase v IAF sme neboli presne dohodnutí.
 
Zmluva je daná, podmienky v nej sú dané, takže sa na turnaji IAF nezúčastním a budem zápasiť 2.12. v Bratislave na FNC 5. IAF sa chcem ospravedlniť za to, že ten zápas sa neuskutoční,” konštatoval Alex vo videu.
 

Turnaj FNC 5 tak o súboj Cverna vs Király nepríde. Alex absolvuje v ringu slovenskej organizácie už štvrtý duel. Postupne bojoval proti Petrovi Karešovi, Pirátovi a posledne to bol súboj, v ktorom ho preveril boxérsky šampión Michal Zátorský. 
 
V hlavnom zápase večera sa v Bratislave predstaví raper Momo, ktorého bude na opačnej strane ringu čakať bývalý hráč NHL Marcel Hossa. Chýbať nebudú ani raper Erik Tressor, zabávač Bergino, Priscilla Versluis či Flexking.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies