Florida otáča sériu s Bostonom a je v 2. kole, Colorado pohár neobháji

NETKY.SK • 1 Máj 2023, 11:30 • 2 min
Florida otáča sériu s Bostonom a je v 2. kole, Colorado pohár neobháji

NEW YORK - Hokejisti Floridy a Seattlu postúpili do 2. kola play off NHL. Panthers vyradili v 1. kole víťaza základnej časti Boston 4:3 a Seattle vyradili obhajcu titulu Colorado 2:1.

slovakia

left justify in out

Hokejisti Floridy a Seattlu postúpili do 2. kola play off NHL. Panthers vyradili v 1. kole víťaza základnej časti Boston, v noci na pondelok zvíťazili v siedmom dueli na ľade Bruins 4:3 po predĺžení a v celej sérii triumfovali 4:3 na zápasy. Kraken vyradil obhajcu titulu Colorado, keď takisto uspel v sedemzápasovej sérii.

 

V rozhodujúcom súboji vyhral v Denveri 2:1. Boston viedol v sérii 3:1 na zápasy, ale Florida predviedla skvelý "comeback", keď dokázala stav otočiť. V rozhodujúcom siedmom dueli strelil víťazný gól Carter Verhaeghe, ktorý v 9. minúte predĺženia rozhodol o postupe Panthers. Tí nastúpia v semifinále Východnej konferencie proti Torontu, ktoré zdolalo Tampu Bay 4:2 na zápasy. Colorado neobháji zisk Stanleyho pohára, keď v 1. kole nestačilo na vlaňajšieho nováčika zo Seattlu. Hrdinom siedmeho zápasu sa stal dánsky útočník Oliver Bjorkstrand, ktorý dvomi gólmi zariadil víťazstvo hostí 2:1. Seattle vyhral sériu 4:3 na zápasy a v semifinále Západnej konferencie ho čaká Dallas, ktorý vyradil Minnesotu (4:2).

 

1. kolo play off NHL štvrťfinále Východnej konferencie - 7. zápas: Boston - Florida 3:4 pp /konečný stav série: 3:4, Florida postúpila do konferenčného semifinále/ štvrťfinále Západnej konferencie - 7. zápas: Colorado - Seattle 1:2 /konečný stav série: 3:4, Seattle postúpil do konferenčného semifinále/.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies