FL: Slovan i Trnava so štvrtým víťazstvom v sérii

NETKY.SK • 18 Október 2015, 14:23 • 2 min
FL: Slovan i Trnava so štvrtým víťazstvom v sérii

TRNAVA - Bratislavský Slovan ani trnavský Spartak nemali vstup do sezóny 2015/2016 perfektný a obaja rivali si prešli trénerskou výmenou, no v súčasnosti majú na konte sériu štyroch víťazstiev v najvyššej slovenskej futbalovej súťaži.

slovakia

left justify in out

"Belasí" v sobotu v rámci 13. kola uspeli na štadióne myjavského Spartaka 2:0. Ich hrdinom sa stal skúsený zakončovateľ Róbert Vittek. Člen širšieho kádra slovenskej reprezentácie sa najprv v 21. min pohral s domácou defenzívou i brankárom Matúšom Hruškom a o desať minút neskôr presnou hlavičkou stanovil konečný rezultát.

"Myslím si, že môžeme byť spokojní. Prišli sme sem zvíťaziť, čo sa nám podarilo. Pripísal som si dva zásahy, možno som ešte nejaké mohol pridať. Tri body sú zaslúžene naše. Využili sme zaváhanie Žiliny a posunuli sme sa na druhú priečku tabuľky. Radi by sme pokračovali v nastolenom trende," tešil sa Róbert Vittek vo vysielaní TV Dajto.

Takým istým pomerom "andeli" pred vyše 10-tisícovou návštevou vo vlastnej City Arene zdolali hráčov FC DAC 1904 Dunajská Streda. Rovnako Trnavčania v sobotu našli svojho dvojgólového strelca, Vitteka napodobnil argentínsky kanonier David Depetris. Jeho nákup evidentne prospel ofenzívnej produktivite Spartaka, ktorý odčinil utorkovú zahanbujúcu prehru 0:3 s druholigovým mužstvom FC VSS Košice.

"Po úvodnom zásahu sme mohli uplatňovať našu taktiku, nechať útočiť súpera a vyrážať do protiútokov. Dej stretnutia mala pod kontrolou Dunajská Streda, ale vo futbale platí, že kto dá góly, zvíťazí. Bol to náročný zápas, získali sme cenné body. Za výkon chválim celý tím. Samozrejme, David skóroval dvakrát, aj ostatní však dreli a dosiahli to kolektívnym predstavením," zhodnotil podľa oficiálnej internetovej stránky trnavského klubu kouč Spartaka Ivan Hucko.

Už v piatok šokujúco MŠK Žilina "vybuchol" 0:4 na trávniku FC ViOn Zlaté Moravce. Vo zvyšných sobotných dueloch MFK Ružomerok doma podľahol FK Senica najtesnejším rozdielom 0:1 a úradujúci slovenský majster AS Trenčín pred prázdnymi tribúnami triumfoval nad FO ŽP Šport Podbrezová 2:1 vďaka víťaznému gólu aktuálne najlepšieho fortunaligového strelca Matúša Bera. Program 13. kola sa uzavrie v nedeľu od 14.00 h súbojom nováčikov najvyššej súťaže MFK Zemplín Michalovce - MFK Skalica.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies