FL: Šláger nemal víťaza, remíza sa málila obom

NETKY.SK • 9 Marec 2015, 12:17 • 2 min
FL: Šláger nemal víťaza, remíza sa málila obom

ŽILINA - Zápas prvého s druhým v 2. jarnom kole Fortuna ligy síce nemal byť rozhodujúcim v súboji o titul, ale v prípade triumfu futbalistov MŠK Žilina mohol viac napovedať o ich šanciach na zisk siedmeho slovenského titulu.

slovakia

left justify in out

Nakoniec ostal náskok žlto-zelených na čele rovnaký. Trenčania totiž tak, ako nemali šťastie v pre nich nešťastnej 13. minúte, keď Mihalík prekonal z priameho kopu Šemrinca, tak ho mali pri vyrovnávajúcom góle Holúbka necelých desať minút pred koncom duelu. Penaltu za faul Králika na Bera síce jeho bývalý spoluhráč Miloš Volešák chytil, ale na dorážku už nestačil.

 

"Bolo to pre mňa ťažšie ako inokedy, lebo Miloš vie, z čias pôsobenia v Trenčíne, kam penalty kopem. Myslel som si, že zariskuje a hodí sa do druhej strany, ale neurobil tak, odrazil sa o niečo skôr a dokázal moju strelu vyraziť. Nanešťastie pre neho a šťastie pre nás sa lopta odrazila pred neho a odtiaľ už nebol problém poslať ju do siete," opísal momenty predchádzajúce vyrovnávajúcemu gólu Jakub Holúbek.

 

Žilinský gólman Miloš Volešák priznal po dueli sklamanie z výsledku. "Sme z toho smutní, že sme stratili víťazstvo v závere obzvlášť, keď sme za stavu 1:0 mali šance po brejkoch, ktoré sme nepremenili. Ak by sme vtedy súpera 'zarezali', bolo by po zápase, ale nechali sme ich dýchať a oni to využili."

 

S bodom zo žilinskej pôdy vládne u tímov, ktoré si ho vybojujú, väčšinou spokojnosť. Trenčania však túžili neskromne po troch. "Po remíze to naozaj vyzerá tak, že keďže sme vyrovnali, je lepšia pre nás, nič to však nemení na tom, že sme šli od začiatku za víťazstvom a aj po vyrovnaní sme sa neuspokojili a chceli sme streliť druhý gól. Remíza je ale v konečnom dôsledku zaslúžená," priznal ofenzívny stredopoliar AS.

 

Po výsledku 1:1 má Žilina v tabuľke stále o tri body viac ako druhý Trenčín, ale oba tímy si udržiavajú viacbodový odstup od svojich prenasledovateľov. Hoci je do konca súťaže ešte 12 kôl, zdá sa, že ligový šampión vzíde práve z dvojice tímov z Považia. "My sa sústredíme na každý najbližší duel, rozdiel medzi nami je iba trojbodový, takže nič nie je rozhodnuté. Urobíme všetko pre to, aby sme už v ďalšom dueli vyhrali," povedal Volešák.

 

Svoj názor na súčasné postavenie oboch mužstiev pridal aj Jakub Holúbek. "V tejto chvíli to naozaj tak vyzerá, ale nemôžeme podceňovať nikoho a zároveň sa musíme pozerať stále sami na seba. Chceme získať titul a z tohto hľadiska je dôležité, že sa nám duel v Žiline podarilo vyrovnať. Myslím si, že súboj o prvenstvo bude napínavý až do konca súťaže."

 

Zápas dvoch tímov vyznávajúcich ofenzívny futbal prilákal na tribúny štadióna Pod Dubňom dávno nevídanú návštevu. Napriek chladnému počasiu, večernému termínu a televíznemu prenosu mal zápas šesťapoltisícovú kulisu, v ktorej bolo viac počuť šesť stoviek hostí. Atmosféra z hľadiska donútila oba tímy hrať naplno.

 

"Bolo to vynikajúce, kulisa nás zaväzovala k výbornému výkonu. Naozaj sme si to všetci užili aj keď to bolo o veľkej zodpovednosti. Chcem sa poďakovať našim fanúšikom, ktorí nás prišli povzbudiť v naozaj veľkom počte, ale aj žilinskému publiku, ktoré sa taktiež podieľalo na skvelej atmosfére," pochválil divákov Holúbek.

 

Miloš Volešák si v prvom polčase zachytal pred sektorom hostí, ktorý bol najhlučnejší na štadióne. "Atmosféra na zápase bola úžasná, v takej je radosť hrať. V prvom polčase sa mi nechytalo ľahko, hostí bolo za mojím chrbtom veľa, v Trenčíne som prežil veľa rokov, ale snažil som sa sústrediť na hru a mať čistú hlavu. Myslím, že sa mi to podarilo počas celého zápasu."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies