Prezidentka požiadala Fica, aby v spoločnosti nešíril nenávisť a rešpektoval deľbu moci!

NETKY.SK • 27 September 2021, 21:30 • 2 min
Prezidentka požiadala Fica, aby v spoločnosti nešíril nenávisť a rešpektoval deľbu moci!

BRATISLAVA - Líder Smeru-SD hlavu štátu informoval, že jej už čoskoro doručí dve ďalšie otázky týkajúce sa zberu podpisov na vyhlásenie referenda o predčasných voľbách.

slovakia

left justify in out

Hovorca prezidentky Martin Strižinec potvrdil, že prezidentka diskutovala s Robertom Ficom (Smer-SD) o dianí v bezpečnostných zložkách a celkovej situácii na Slovensku, teda o rovnakých témach, ako predtým hovorila na stretnutí s premiérom Eduardom Hegerom (OĽaNO). 

 

img

 

Strižinec podotkol, že Zuzana Čaputová požiadala Roberta Fica o rešpekt k deľbe mociprimeranosť vo svojich vyjadreniach a nepodnecovanie nenávisti, pretože na ňu môžeme doplatiť všetci.

 

"V najbližších dňoch sa prezidentka plánuje stretnúť aj s predsedom Národnej rady SR Borisom Kollárom (Sme rodina) a predsedom strany Hlas-SD Petrom Pellegrinim. Na stretnutiach s nimi plánuje hovoriť aj o tom, ako upokojiť situáciu na Slovensku," doplnil Strižinec.

 

Referendum o predčasných voľbách

Predseda Smeru oznámil prezidentke SR Zuzane Čaputovej, že jej doručia dve otázky do ďalšej petičnej akcie a budú čakať na jej reakciu. Uviedol to Fico vo videu na sociálnej sieti po pondelkovom stretnutí s hlavou SR.

 

"Ak oznámi, že otázky nepodá na posúdenie Ústavnému súdu, začneme zbierať podpisy. Pokiaľ sa opätovne rozhodne iniciovať podanie na Ústavnom súde a opätovne sa pokúsi referendum zmariť, bude to mať nedozerné následky pre celý politický systém a vážnosť prezidentského úradu do budúcnosti," uviedol Fico.

 

 

Zároveň poznamenal, že vyslovil jasné presvedčenie, že jedinou cestou, ako zmierňovať stupňujúce sa napätie v spoločnosti, je dať ľuďom právo rozhodnúť o konaní predčasných parlamentných volieb v referende.

 

Smer plánuje protesty

Fico poznamenal, že v Prezidentskom paláci zanechal viaceré posolstvá. "Predovšetkým som zdôraznil nárast frustrácie a hnevu slovenskej spoločnosti a nevyhnutnosť prezidentského úradu dôraznejšie reagovať na útoky vládnej koalície na sociálny štát a neschopnosť vlády riešiť najakútnejšie sociálne výzvy," povedal.

 

Poukázal na to, že hnev ľudí v smerovanie krajiny sa zvyšuje. "Uviedol som pani prezidentke celý rad konkrétnych prípadov manipulácií trestných konaní, zneužívania právomoci verejných činiteľov, korumpovania udavačov a nespravodlivostí, ktoré vyžadujú kritiku pani prezidentky," povedal Fico. Zároveň prezidentke oznámil, že Smer-SD plánuje v októbri aj novembri zorganizovať protestné zhromaždenia.

 

img

 

Prezidentka v pondelok diskutovala v Prezidentskom paláci aj s premiérom Eduardom Hegerom (OĽaNO) o aktuálnej situácii v bezpečnostných zložkách. Témou rokovania bol tiež vývoj pandémie ochorenia COVID-19.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies