FL: Majster doma prehral, v Žiline pre MŠK i Slovan "len" bod

NETKY.SK • 3 Máj 2016, 15:52 • 2 min
FL: Majster doma prehral, v Žiline pre MŠK i Slovan "len" bod

BRATISLAVA - Futbalisti Trenčína po piatkovom finálovom triumfe v Slovnaft Cupe nad Slovanom Bratislava (3:1) a zisku národného pohára v mix zóne trnavskej City Areny deklarovali, že prvý cieľ splnili a teraz chcú splniť aj druhý - získať majstrovský titul a rovnako ako v pohári obhájiť primát z uplynulej sezóny.

slovakia

left justify in out

V pondelok však prišlo nečakané domáce zaváhanie na Sihoti: prehra 1:3 so Spartakom Trnava v 30. kole Fortuna ligy síce neznamenala pre AS stratu postavenia lídra, ale tri kolá pred koncom súťažného ročníka zníženie náskoku na druhý v poradí ŠK Slovan Bratislava na päť bodov. "Belasí" absolvovali tiež v pondelok večer náročný duel v Žiline a s domácim MŠK hrali nerozhodne 0:0.


"Po úspechu, ktorý sme zažili v pohárovom finále proti Slovanu, sme sklamaní. Po psychickej stránke sa nám, alebo mne ako hlavnému koučovi, nepodarilo hráčov dostatočne pripraviť na ligový zápas. Proti Trnave mužstvu chýbala energia. V prvom polčase nám súper strelil gól zo štandardnej situácie, druhý sme inkasovali z kontry. Za stavu 0:2 bolo treba urobiť zmenu, ale nebolo to jednoduché. Podarilo sa nám skórovať po zmene strán, nakoplo nás to. Súper z Trnavy však využil možnosť, aby sa dostal za náš chrbát a strelil tretí gól," uviedol tréner AS Trenčín Martin Ševela a pokračoval v hodnotení pondelňajšieho nevydareného vystúpenia:

 

"Išli sme do rizika. Stopér Kleščík išiel dole z ihriska, snažili sme sa hrať na troch obrancov. Podľa predstáv nám však nepracovali krídelné priestory, trnavský protivník bol naozaj dobre pripravený. Nebolo nám súdené vyhrať. Mali sme šance, ale s efektivitou sme si nepotykali. Taký vie byť futbal, prehry k nemu patria. Potrebujeme sa oklepať a pripraviť sa na najbližší zápas. Všetko máme vo svojich rukách."


Po abdikácii trénera Ivana Hucka absolvovali futbalisti Trnavy dve ligové vystúpenia, v ktorých zvíťazili doma nad Žilinou 3:0 a v pondelok aj na horúcej trenčianskej pôde 3:1. Bývalí Huckovi asistenti Miroslav Karhan (je šéfom realizačného tímu), Martin Rusňák (je oficiálne koučom "andelov", keďže Karhan nemá požadovanú trénerskú kvalifikáciu a licenciu, pozn.) a Pavel Kamesch (tréner brankárov) posunuli tím na 4. miesto v tabuľke, zaručujúce účasť v predkole Európskej ligy 2016/2017. "Vedeli sme, kam ideme. Chceli sme hrať kompaktne, čo sa nám viac-menej darilo počas celého zápasu. Chalani hrali oduševnene. Myslím si, že v 50. min sme mali menšiu krízu, keď sme inkasovali gól. Trenčín má svoju kvalitu, mierne sa nadýchol, ale ustáli sme to a záver sme si ustrážili," citovala oficiálna internetová stránka trnavského klubu slová Martina Rusňáka.


V spomenutom druhom pondelňajšom súboji 30. kola Fortuna ligy znamenala bezgólová remíza pod Dubňom v prípade Slovana zníženie odstupu bratislavského klubu na Trenčín. Tri kolá pred záverom sezóny si "belasí" po prehre Trenčína s Trnavou zachovali šancu na konečný triumf, ešte bližšie - až na dva body - sa môžu priblížiť mužstvu AS po nedeľňajšom vzájomnom meraní síl na Pasienkoch v rámci 31. kola Fortuna ligy.

 

"Pre divákov to bol zaujímavý zápas, hralo sa vo veľmi dobrom tempe. Po pohárovom finále a krátkom čase na oddych sa moji zverenci skonsolidovali a hrali v plnom nasadení počas deväťdesiatich minút. Škoda, po prehre Trenčína sme tento duel v Žiline jednoducho museli vyhrať. V druhom polčase sme dali všetko do útoku, hralo sa hore - dole. Oba tímy chceli a mohli zvíťaziť. My aj Žilina sme si vypracovali dostatok šancí, bohužiaľ, my sme tie naše nepremenili. Hráči ukázali po prehratom finále charakter," vyjadril sa na klubovom webe cyperský tréner ŠK Slovan Bratislava Nikodimos Papavasiliou a doplnil:

 

"Po tomto bezgólovom výsledku zostávame v hre o majstrovský titul, ja boju o víťazstvo v lige stále verím. Teraz ideme vyhrať najbližšie tri zápasy, ktoré zostávajú do konca súťaže. Som si istý, že ukážeme správny prístup, dobré nasadenie a zvládneme aj najbližší duel s Trenčínom."


Hráči Žiliny sa predstavili posledný raz v tejto sezóne na domácom trávniku, pre rekonštrukciu hracej plochy nastúpia v najbližšom ligovom stretnutí - v piatok 6. mája s MFK Skalica - na ihrisku NTC SFZ v Poprade. Rozlúčka s fanúšikmi v Žiline nebola víťazná, navyše trnavský plný bodový zápis v Trenčíne znamená pre "šošonov" zvýšenie manka na tri body - na štvrtú priečku klasifikácie, na ktorej sa nachádza FC Spartak.

 

"Asi to je odraz odvetnej, jarnej časti, že hráme výborný futbal a nezúročíme kvalitnú prácu celého mužstva gólmi. Rozlúčka s trávnikom si zaslúžila viac, ale kvalita a intenzita hry bola na vysokej úrovni. Zápas proti Slovanu mal nadštandardný level. Všetci chalani veľmi chceli, to, že Nermin Haskič nepremenil tri top šance, nie je iba o ňom," hodnotil na klubovej internetovej stránke súboj s "belasými" lodivod MŠK Žilina Adrián Guľa a doplnil:

 

"Vyčítame hráčom, že tak, ako pracovali v pondelok s entuziazmom, plní energie a odhodlania, nepracujú v každom dueli. Máme silu a treba s nami aj naďalej rátať. Každý zápas by mal niečo ukázať, tento ukázal tiež. Mužstvo makalo, nebolo ľahké naskočiť do stretnutia, preto prišli striedania až v záverečných minútach. Mirovi Káčerovi aj Filipovi Hlohovskému sa to podarilo, chýbal iba vytúžený gól."


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies