FL: Liptáci v závere duelu so Slovanom hrali na päť útočníkov

NETKY.SK • 20 Apríl 2015, 15:16 • 2 min
FL: Liptáci v závere duelu so Slovanom hrali na päť útočníkov

BRATISLAVA - Po víkendovom zápase 26. kola najvyššej slovenskej futbalovej súťaže Fortuna ligy ŠK Slovan Bratislava - MFK Ružomberok (1:0) padol z pliec trénerov tímu z Pasienkov poriadne veľký balvan.

slovakia

left justify in out

Napokon, tento fakt priznal aj 65-ročný Ján Švehlík, v oficiálnom zápise o stretnutí uvedený ako hlavný kouč úradujúceho majstra. "Po predchádzajúcich nepriaznivých výsledkoch v domácom prostredí sme s Ružomberkom túžili po troch bodoch. Sme radi, že sa nám ich podarilo získať," hodnotil duel s Liptákmi majster Európy z Belehradu 1976.

 

"Belasí" začali zápas proti Ružomberku dosť nervózne. Tridsaťročný "náhradný" kapitán Slovana Kornel Saláta však už v 9. min presnou hlavičkou po prvom rohovom kope Marka Milinkoviča vniesol do domáceho mužstva trochu viac pokoja a pohody. "Po góle Salátu sa naša hra zlepšila. V úvode druhého polčasu sme si utvorili dve-tri gólové príležitosti. Škoda, že sme z nich nepoistili náš náskok. Ružomberok potom hrozil a zápas bol až do úplného konca otvorený. Myslím si však, že naše víťazstvo je zaslúžené, pretože o ten jeden gól sme boli lepší," skonštatoval Ján Švehlík.

 

"Mali sme tri situácie, po ktorých sme mohli ísť do vedenia. Najmä Paľo Masaryk. Na Slovane musíte streliť gól, ak chcete bodovať a dosiahnuť dobrý výsledok. To som si pamätal ešte z minulosti," uviedol po súboji na Pasienkoch 52-ročný kormidelník Ružomberka Ivan Galád. Bývalý tréner slovenskej reprezentácie do 21 rokov, ktorý pred tromi mesiacmi prišiel ku kormidlu Liptákov, mohol vyčítať hráčom jediné - fakt, že Slovanu nedali gól. Aj preto sa v Bratislave skončila jarná nezdolanosť Ružomberka. "Mali sme dobrý vstup do stretnutia. Boli sme dobre takticky pripravení. Keby sme z tých možností strelili gól, zápas by mal iný priebeh. Ale na keby sa futbal nehrá. To nemám rád. Duel sme držali otvorený až do konca. To bol náš cieľ. Na Pasienky sme prišli s cieľom bodovať, to sa nám nepodarilo. My však spoločne pracujeme iba tri mesiace, to sa nedá hneď preskočiť," pokračoval Ivan Galád v rozbore ligového merania síl proti Slovanu.

 

"Zaujímavé, že doteraz nám vyšlo bránenie pri štandardkách, nedostávali sme góly. Vo Viničnom počas tréningu pred týmto zápasom nám to išlo krásne. A predsa sme dostali gól. Slovanisti nás prekabátili. Myslím si, že Ružomberok na jar ani v jednom zápase nedostal viac ako jeden gól, na osem kôl je to slušná bilancia. Teraz nám to však nevyšlo: ak sme chceli bodovať, mali sme skórovať aspoň raz," rekapituloval dianie na ihrisku rodák z Krupiny. Bývalý kouč Nitry, Senca, Dubovej, Zvolena, Trenčína a tímu SR do 21 rokov sa vo finiši sobotňajšieho duelu na Pasienkoch odhodlal k odvážnemu trénerskému ťahu. "My sme posledných desať minút hrali na päť útočníkov. Aj preto mal Slovan tie veľké šance. My sme mali na ihrisku päť útočníkov, boli nimi Tomáš Gerát, Pavol Masaryk, Mário Almaský, Andrej Lovás a Boris Turčák. Už dávno som neurobil takú ´volovinu´. Hrali sme vabank. Veril som, že sa nám to podarí. V tomto stretnutí nám to však nebolo súdené. Chýbala nám možno tá povestná saparovská kvalita," zdôraznil tréner Liptákov Ivan Galád.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies