FL: Ku Skalici sa priklonila šťastena, Michalovciam nežičí

NETKY.SK • 20 Apríl 2016, 09:04 • 2 min
FL: Ku Skalici sa priklonila šťastena, Michalovciam nežičí

BRATISLAVA - Približne päť minút pred koncom utorňajších súbežných zápasov "namočených" klubov v 28. kole futbalovej Fortuna ligy zaostávala posledná Skalica v živej tabuľke o štyri body za predposlednými Michalovcami a mala šesťbodové manko na desiate Zlaté Moravce, ktoré sama hostila na detašovanej pôde v Senici.

slovakia

left justify in out

V koncovkách sa však situácia významne zvrtla v jej prospech. Záhoráci totiž v nadstavenom čase strelili ViOn-u víťazný gól a východniari doma inkasovali na 1:1 od Dunajskej Stredy. Skalica je teda na chvoste už iba o skóre a definitívne vtiahla do boja o zotrvanie aj mužstvo, ktoré tesne premohla.

"Bol to pre nás ťažký zápas, ale cítil som z kabíny, že chlapci urobia pre víťazstvo maximum. Vedeli sme, že to bude o jednom góle. Vedeli sme aj to, že súper má nebezpečných brejkových hráčov. Na konci sa k nám trošku priklonilo šťastie, ktoré sme - naopak - nemali v predchádzajúcich zápasoch. Je to pre nás ďalšie povzbudenie a budeme ďalej bojovať," vyhlásil tréner Skaličanov Štefan Horný. Nováčik z ostatných piatich vystúpení vyťažil v záchranárskom kontexte veľmi solídnych osem bodov. Teraz sa o tri z nich postaral Marek Hlinka svojím premiérovým ligovým zásahom v sezóne.

"Ťažko sa mi to hodnotí, keďže sme inkasovali v nadstavenom čase. Je to frustrujúce pre mňa i hráčov. Šance boli na jednej aj druhej strane, my sme mali dve vyložené, ale nezrealizovali sme ich. Súper hral v závere vabank a napokon sa mu podarilo streliť gól. Do konca je ešte päť kôl a urobíme všetko pre to, aby sme sa v lige zachránili," predznamenal tréner ViOn-u Libor Fašiang. Zlaté Moravce čakajú na ligové víťazstvo už od 21. novembra, keď si pred vlastnými fanúšikmi poradili 3:1 práve so Skalicou.

"Neviem, čo komu tento klub urobil, že sa mu to takto vracia, tých smoliarskych zápasov je veľmi veľa, akoby každý jeden... V jarnej časti naozaj nemáme športové šťastie, nechcem sa však na nič vyhovárať. Ideme ďalej a vari sa to v záverečných kolách obráti v náš prospech," vyhlásil tréner Michaloviec Stanislav Griga a pokračoval: "Oproti sobotňajšiemu duelu s Myjavou to dnes bolo úplne iné mužstvo. Najmä v prvom polčase sme boli lepší ako Dunajská Streda, utvorili sme si množstvo šancí. Žiaľ, využili sme len jednu. V druhom polčase si DAC s tou kvalitou, ktorou disponuje, utvoril územnú prevahu predovšetkým po hodine hry. Dve šance sme ešte ustáli, ďalšiu už nie..."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies