FL: Cebara chce bodovať, Pliatzikas predĺžiť víťaznú šnúru

NETKY.SK • 11 Marec 2016, 15:49 • 2 min
FL: Cebara chce bodovať, Pliatzikas predĺžiť víťaznú šnúru

BRATISLAVA - Futbalisti Zlatých Moraviec v najvyššej slovenskej súťaži naplno nezabodovali už päť stretnutí a pripísali si iba dva body (bilancia: 0 - 2 - 3, skóre 4:10).

slovakia

left justify in out

V najbližšom 23. kole Fortuna ligy privítajú zverenci trénera Libora Fašianga v sobotu 12. marca od 17.00 h favorizovaný ŠK Slovan Bratislava. Hoci tím od Žitavy figuruje na 9. mieste v tabuľke a má na "belasých", bojujúcich o majstrovský titul, v klasifikácii až o 29 bodov menej, chce zvíťaziť. Naposledy sa to však hráčom FC ViOn podarilo pred takmer štyrmi mesiacmi - vlani 21. novembra doma proti Skalici (3:1) v rámci 17. kola. "So Slovanom to bude futbalový sviatok, asi ako každý zápas proti tomuto bratislavskému tímu. Príde veľa ľudí a podporia nás. Napriek kvalite súpera sa pre mužstvo nič nemení. Chceme bodovať a uspieť tak, ako v každom inom stretnutí, nehľadiac na meno protivníka," uviedol pre portál fortunaliga.sk ofenzívny univerzál FC ViOn Stefan Cebara. Dvadsaťštyriročný rodák zo Zadaru, ktorého otec je Srb a matka Chorvátka, ale väčšinu života strávil v Kanade, nepredpokladá, že Zlaté Moravce budú mať starosti so zotrvaním medzi slovenskou elitou. "Určite sa zachránime, verím v to. Máme solídny tím. Musíme to však dokazovať každý týždeň na ihrisku a dať zo seba maximum," vyjadril sa kanadský reprezentant Cebara, autor jedného z gólov ViOn-u v nedeľňajšom ostatnom ligovom vystúpení proti Spartaku Trnava (2:2).


Na rozdiel od Zlatých Moraviec má sobotňajší súper ViOn-u ŠK Slovan Bratislava úplne iné predstavy ako pozerať sa na domáci úspech. Z tucta účastníkov Fortuna ligy sú "belasí" na jar jediným tímom s plným bodovým ziskom, navyše bez inkasovaného gólu (3 - 0 - 0, skóre 4:0). Brankár Ján Mucha si už 310 minút drží čisté konto, naposledy vyberal loptu zo siete v domácej jesennej derniére v 19. kole proti Žiline: prekonal ho Nermin Haskič v 50. min, Slovan napriek tomu vtedy zvíťazil 2:1.


Hráči bratislavského tímu by radi predĺžili už štrnásťzápasovú šnúru bez prehry, naposledy podľahli pred šiestimi mesiacmi 12. septembra 2015 v Žiline domácemu MŠK 0:3. V tabuľke Fortuna ligy figuruje ŠK Slovan na 2. mieste so štvorbodovým odstupom na úradujúceho majstra a lídra AS Trenčín. "Pre futbalistu je vždy len dobré, keď hrá pravidelne majstrovské stretnutia. Navyše, ešte lepšie je, keď vyhrávame a nabehneme na víťaznú vlnu. V Zlatých Moravciach to v sobotu určite nebude jednoduché, urobíme však všetko pre víťazstvo," uviedol pre klubový web grécky obranca v drese ŠK Slovan Vasileios Pliatsikas. Dvadsaťsedemročný zadák je po zimnom príchode stabilnou súčasťou pravého kraja defenzívy bratislavského mužstva. Doterajšie pôsobenie si v tíme z hlavného mesta Slovenska veľmi pochvaľuje. "Som tu zatiaľ veľmi spokojný, spoluhráči či ľudia naokolo sú milí. Je pre mňa cťou pôsobiť v klube s takou históriou, akú má Slovan. Verím, že spoločne s chalanmi dosiahneme množstvo úspechov," doplnil 27-ročný rodák z Atén Pliatzikas.


Jeho spoluhráči sú tiež optimisti pred súbojom v Zlatých Moravciach. "Pre celý tím je veľmi dôležité, že máme dobrý štart do jari. Musíme v tom pokračovať," poznamenal útočník a autor víťazného gólu zo stredajšieho dohrávaného ligového zápasu proti Michalovciam (1:0) Tamás Priskin. Kapitán Slovana Marko Milinkovič doplnil: "Máme radosť, že sme na jar stopercentní a ešte sme ani neinkasovali. Pokúsime sa, aby sme pokračovali na víťaznej vlne."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies