Fitch zlepšila výhľad Ruska, Moody's potvrdila rating Grécka

NETKY.SK • 17 Október 2016, 09:26 • 2 min
Fitch zlepšila výhľad Ruska, Moody's potvrdila rating Grécka

MOSKVA - Medzinárodná ratingová agentúra Fitch zlepšila výhľad dlhodobého emisného ratingu Ruska v zahraničnej a domácej mene z negatívneho na stabilný a potvrdila ho na stupni BBB-.

slovakia

left justify in out

Agentúra uviedla, že Rusko na prudký pokles cien ropy reagovalo koherentnou a dôveryhodnou ekonomickou politikou. Flexibilný výmenný kurz národnej meny, fiškálna konsolidácia a podpora pre finančný sektor umožnili hospodárstvu prispôsobiť sa, uviedla agentúra Fitch. Dodala, že ruská ekonomika sa zotavuje. Prognózuje pritom, že v budúcom roku sa hospodárstvo Ruska zväčší o 1,3 percenta a v roku 2018 o dve percentá.

 

Medzinárodná agentúra Moody's potvrdila rating záväzkov gréckej vlády na úrovni Caa3 so stabilným výhľadom. Agentúra konštatovala, že napriek nedávnemu úspešnému ukončeniu prvej revízie programu pomoci včasný prístup Grécka k financiám počas zvyšného obdobia realizácie programu zostáva neistý. Dôvodom je to, že povaha gréckej politiky je nepredvídateľná a v rámci programu je nutné prijať ďalšie opatrenia. Dôsledkom je, že riziká pre súkromných majiteľov gréckych dlhopisov zostávajú vysoké.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies