Firmy Dell a OnePlus pre brexit zvyšujú ceny na britskom trhu

NETKY.SK • 6 Júl 2016, 17:07 • 2 min
Firmy Dell a OnePlus pre brexit zvyšujú ceny na britskom trhu

LONDÝN - Americký výrobca počítačov Dell a čínsky producent smartfónov OnePlus zvyšujú ceny na britskom trhu, pričom uviedli, že ide o dôsledok odhlasovania odchodu krajiny z Európskej únie. Informoval o tom v stredu portál bbc.com.

slovakia

left justify in out

Odborníci predpovedajú, že nasledovať budú ďalšie zvýšenia cien. Britská libra voči doláru v stredu klesla na nové 31-ročné minimum a v porovnaní so svojou hodnotou pred zverejnením výsledkov referenda o brexite stratila 12 %. Oslabenie britskej meny voči niektorým ázijským menám je dokonca výraznejšie, poznamenáva bbc.com.


Spoločnosť Dell odmietla pre BBC uviesť príklady konkrétnych zmien cien svojich výrobkov, ale portál theregister.co.uk informoval, že výrobca počítačov už celkovo zvýšil ceny pre britských maloobchodníkov o 10 %. Spoločnosť Dell však pre BBC uviedla, že tento krok odkladá na také dlhé obdobie, ako je to možné.

 

"Rovnako ako vo zvyšku odvetvia sa ceny našich komponentov účtujú v amerických dolároch a bohužiaľ nedávne posilnenie dolára voči libre a iným menám v regióne Európy, Blízkeho východu a Afriky po rozhodnutí Veľkej Británie odísť z Európskej únie, bude mať priamy vplyv na cenu, za ktorú predávame našim britským zákazníkom a partnerom," konštatovala hovorkyňa firmy.


Čínsky výrobca smartfónov OnePlus informoval, že svoj najnovší mobilný telefón OnePlus 3 bude v Británii od 11. júla predávať za 329 libier (GBP) v záujme ochrany svojich "mimoriadne nízkych marží". Znamená to, že cena mobilu, ktorá je teraz 309 GBP, sa zvýši o 6,5 %. "Hoci sme odkladali tento krok tak dlho, ako sme mohli, prudký pokles meny po rozhodnutí o brexite nás donútil prehodnotiť cenu mobilu OnePlus 3 vo Veľkej Británii," uviedla firma na svojej internetovej stránke.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies