Firma Sharp plánuje prepustiť 6-tisíc zamestnancov

NETKY.SK • 19 Marec 2015, 10:06 • 2 min
Firma Sharp plánuje prepustiť 6-tisíc zamestnancov

TOKIO - Japonský výrobca elektroniky a displejov Sharp Corp plánuje zrušiť asi šesťtisíc pracovných miest, čo predstavuje viac ako desať percent jeho celkovej pracovnej sily. Prepúšťanie je súčasťou celkovej reštrukturalizácie, ktorá bude firmu stáť viac ako 200 mld. japonských jenov (JPY). Informovala o tom vo štvrtok agentúra Reuters s odvolaním sa na zdroj blízky problematike, ktorý nechcel byť menovaný.

slovakia

left justify in out

Firma chce prepustiť asi tritisíc ľudí v Japonsku, a to formou predčasného odchodu do dôchodku. Ďalších tritisíc ľudí plánuje spoločnosť prepustiť v zahraničí. Spoločnosť zamestnávala na konci minulého roka asi 50 tis. zamestnancov. Dôvodom by podľa zdroja mali byť očakávania spoločnosti, podľa ktorých Sharp vykáže tretiu ročnú stratu za posledné štyri roky, a to najmä pre pokles predaja obrazoviek pre smartfóny v Číne. Ten totiž negatívne ovplyvnil nečakaný úspech konkurenčnej firmy Japan Display.

 

Spoločnosť Sharp už minulý mesiac uviedla, že vo svojom účtovnom roku, ktorý končí v marci, očakáva čistú stratu v sume 30 mld. JPY, hoci predchádzajúci odhad počítal s čistým ziskom 30 mld. JPY. Firma tiež informovala, že zvažuje niekoľko možností reštrukturalizácie, žiadne rozhodnutie však zatiaľ neurobila.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies