Fínsko s hviezdnou brankárskou dvojicou Rask - Rinne

NETKY.SK • 2 Marec 2016, 12:20 • 2 min
Fínsko s hviezdnou brankárskou dvojicou Rask - Rinne

HELSINKI - Fínsko sa bude na tohtoročnom Svetovom pohári opierať najmä o defenzívu. V prvej, 16-člennej nominácii na prestížne podujatie figurujú brankárske hviezdy "Suomi" Tuukka Rask z Bostonu Bruins a Pekka Rinne z Nashvillu Predators.

slovakia

left justify in out

Rask býva už tradične na čele štatistík NHL a na konte má Stanleyho pohár. Rinne je najväčšia hviezda Nashvillu a základný kameň úspechov tímu v poslednom období.

 

Generálny manažér Jere Lehtinen zaradil do predbežného výberu štyroch obrancov. Sú nimi Olli Määttä z Pittsburgh Penguins, Rasmus Ristolainen z Buffala Sabres, Sami Vatanen z Anaheimu Ducks a iba dvadsaťjedenročný mladík Esa Lindell. V drese Dallasu nastúpil v prebiehajúcej sezóne iba na štyri zápasy, no na vlaňajších MS nazbieral v ôsmich dueloch šesť bodov.

 

V útoku nechýbajú Aleksander Barkov, Leo Komarov, Mikko Koivu, či Mikael Granlund. V kádri sú aj skúsení pracanti Jussi Jokinen a Valtteri Filppula. Najväčším prekvapením je podľa nhl.com zaradenie Joonasa Donskoia. Nováčik NHL zo San Jose Sharks odohral v tomto ročníku 57 zápasov a nazbieral 27 bodov.

 

Všetci hráči z výberu majú bohaté skúsenosti z národného tímu, ktorý dosiahol v posledných rokoch množstvo úspechov v najvyššej i v juniorských kategóriách. Fíni získali medailu na troch posledných zimných olympiádach, striebro na MS 2014 a zlato na MS juniorov 2016. Na poslednom Svetovom pohári v roku 2004 to dotiahli až do finále, v ktorom podľahli šampiónom z Kanady.

 

"Je to skvelý mix hráčov, ktorí majú skúsenosti, veľký talent a sú otvorení novým veciam. Svetový pohár je pre všetkých hráčov veľká vec. Majú obrovskú motiváciu a všetci chcú byť súčasťou tímu," agentúra AP citovala trénera "Suomi" Lauriho Marjamäkiho.

 

Predbežná nominácia Fínska:

Brankári: Tuukka Rask, Pekka Rinne

Obrancovia: Olli Määttä, Rasmus Ristolainen, Sami Vatanen, Esa Lindell

Útočníci: Mikko Koivu, Jori Lehterä, Aleksander Barkov, Mikael Granlund, Jussi Jokinen, Valtteri Filppula, Leo Komarov, Joonas Donskoi, Lauri Korpikoski, Teuvo Teravainen

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies