Fínsko odvolalo Backeho pre zlé výsledky, nahradil ho Kanerva

NETKY.SK • 12 December 2016, 15:40 • 2 min
Fínsko odvolalo Backeho pre zlé výsledky, nahradil ho Kanerva

ŠTOKHOLM - Fínska futbalová asociácia uvoľnila z postu reprezentačného trénera Švéda Hansa Backeho pre neuspokojivé výsledky. Národný tím povedie v ďalšej časti kvalifikácie MS 2018 domáci kormidelník Markku Kanerva, ktorý podpísal so zväzom trojročný kontrakt.

slovakia

left justify in out

Backe mal zmluvu do konca budúceho roku s opciou na ďalšie predĺženie, ak by sa Fínsko premiérovo kvalifikovalo na svetový šampionát. "Suomi" však prišli o nádej na úspech hneď v úvode, keď zo štyroch zápasov získali iba jediný bod za remízu 1:1 s Kosovom a patrí im predposledná 5. priečka v I-skupine.

 

Fíni celkovo pod Backeho vedením dosiahli iba dve remízy v jedenástich vystúpeniach. "Mali sme veľa smoly, zranení a nečakaných absencií," posťažoval sa prezident asociácie Pertii Ajala.

Backe v minulosti pôsobil v FC Kodaň a Aalborgu, s ktorými získal tri dánske tituly, ako asistent pôsobil na lavičke Manchestru City i mexickej reprezentácie. Vyskúšal si aj grécku, rakúsku ligu či MLS. Informovala agentúra DPA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies