Na Kojšovskú hoľu začne od soboty premávať skibus s rozšírenou ponukou

NETKY.SK • 9 Január 2023, 19:30 • 2 min
Na Kojšovskú hoľu začne od soboty premávať skibus s rozšírenou ponukou

KOŠICE - Na Kojšovskú hoľu začne od soboty (14. 1.) premávať z parkoviska Zlatá Idka skibus. Vypravovať ho budú pravidelne počas víkendových a prázdninových dní. Informovala o tom krajská organizácia cestovného ruchu Košice Región Turizmus (KRT).

slovakia

left justify in out

Kojšovská hoľa vzdialená od Košíc približne 30 kilometrov sa v zimnom období teší záujmu najmä vďaka upravovaným bežkárskym tratiam a možnostiam zimnej turistiky. Záujemcovia majú možnosť poradenstva či kurzov bežkovania pre deti a dospelých. Skibus bude premávať z parkoviska Zlatá Idka o 8.00, 9.00, 10.00, 11.00, 12.00 a 14.00 h a od chaty Erika o 8.30, 9.30, 10.30, 11.30, 13.30 a 14.30 h. Lístky bude možné zakúpiť na konkrétny čas online prostredníctvom webstránky www.vylet.kosiceregion.sk, v Regionálnom informačnom bode (RIB) na Hlavnej 48 v Košiciach alebo osobne u sprievodcu skibusu. Kapacita je obmedzená a len cestujúci s lístkom zakúpeným vopred majú garantované miesto. Súčasťou skibusu je aj prívesný vozík, ktorý slúži na bezpečné umiestnenie lyží a saní.

 

"Prvý skibus s prepravnou kapacitou 18 osôb na Kojšovskú hoľu vypravíme 14. januára a k obľúbeným bežkárskym tratiam bude návštevníkov prevážať do 12. marca. Verím, že počasie k nám bude milosrdné a dopraje východniarom dostatok zasnežených zážitkov. Novinkou v porovnaní s predošlou sezónou je atrakcia v podobe jedinečného, moderného a veľkorozmerného fotopointu, ktorý je vybudovaný v spolupráci s aktívnymi bežkármi a umeleckým rezbárom Dávidom Mariássym," uviedol predseda Košického samosprávneho kraja (KSK) Rastislav Trnka. Fotopoint inštalovali už v lete, no obsahuje aj bežkárske motívy.

 

img

 

Bežkári si môžu zvoliť niektorý z troch certifikovaných okruhov v dĺžke dvoch, troch alebo piatich kilometrov. Skibus premával na Kojšovskú hoľu už minulú zimu. "Novinka, ktorú ponúkame túto sezónu je, že bežkári pôsobiaci na Kojšovskej holi zabezpečia v závislosti od snehových podmienok komerčné verejné kurzy bežkovania, a to minimálne dvakrát mesačne počas víkendov a mesiacov január, február, marec, apríl. Rovnako zabezpečia v závislosti od snehových podmienok komerčné verejné kurzy bežkovania pre deti s názvom Akadémia Bežkárik pre deti minimálne dvakrát mesačne počas víkendov a mesiacov január, február, marec," informovala výkonná riaditeľka KRT Lenka Vargová Jurková. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona