Viacero horských priechodov je uzavretých, vodičov obmedzuje aj hmla

NETKY.SK • 10 Január 2023, 09:16 • 2 min
Viacero horských priechodov je uzavretých, vodičov obmedzuje aj hmla

BRATISLAVA - Viacero horských priechodov (HP) na území Slovenska je v utorok ráno uzavretých. Informuje o tom Slovenská správa ciest (SSC) na svojom webe zjazdnost.sk.

slovakia

left justify in out

HP Vernár je uzavretý pre dopravu nad 3,5 tony, HP Príslop uzavreli pre vozidlá nad 12 metrov a HP Čertovica pre nákladné autá nad desať metrov. Cesta I/51 je uzavretá v úseku Hontianske Nemce - Tepličky. Cestári tiež upozorňujú, že hmla obmedzuje dohľadnosť do 100 metrov v lokalite Štós. Zvyšok HP je zjazdný, povrch vozoviek je mokrý, v oblasti stredného a severného Slovenska pokrytý vrstvou čerstvého, miestami až kašovitého snehu. Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území SR sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne mokrý. Vrstva čerstvého snehu do dvoch centimetrov sa nachádza na vozovke D1 v úseku Liptovský Mikuláš - Bôrik. Cesty I., II. a III. triedy sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne mokrý. Na vozovkách ciest stredného a severného Slovenska sa vo vyšších polohách nachádza čerstvý, miestami až kašovitý sneh hrúbky jeden až dva centimetre, v podtatranskej oblasti do troch centimetrov, miestami štyri až päť centimetrov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies