Fínsko - Nórsko 4:1 vo štvrťfinále, Fíni udreli v presilovkách

NETKY.SK • 13 Máj 2011, 07:34 • 2 min
Fínsko - Nórsko 4:1 vo štvrťfinále, Fíni udreli v presilovkách

Fínsko - Nórsko 4:1 vo štvrťfinále, Fíni udreli v presilovkách

slovakia

left justify in out

img

Fínski hokejisti postúpili vo štvrtok do semifinále MS v Bratislave po presvedčivom víťazstve 4:1 nad prekvapením turnaja z Nórska. Ich súper v najlepšej štvorke určil večerný súboj Kanada - Rusko.  
     Nóri sa síce ujali vedenia v druhej tretine, ale doplatili na časté vylúčenia. Ešte do konca druhej časti strelil favorit stretnutia tri góly z presiloviek, pridali aj štvrtý a v treťom dejstve už svoj postup ustrážil.
      štvrťfinále:
      Fínsko - Nórsko 4:1 (0:0, 4:1, 0:0)
      Góly: 24. K.A. Olimb (tr. strieľanie) - 27. Immonen (Granlund, Niskala), 29. Ruutu (Koivu, Pesonen), 36. Immonen (Granlund, Väälivara), 39. Lajunen (Komarov, Jaakola). Rozhodcovia: Persson (Švéd.), Piechaczek (Nem.) - Schulz (Nem.), Šeľjanin (Rus.), vylúčení: 7:9 na 2 min., presilovky: 3:0, oslabenia: 0:0,  divákov.
      Fínsko: Vehanen - Lepistö, Salmela, Välivaara, Niskala, Väänänen, Puistola, Kukkonen, Jaakola - Pyörälä, Koivu, Ruutu - Aaltonen, Kapanen, Komarov - Granlund, Immonen, Pesonen - Lajunen, Nokelainen, Pihlström
      Nórsko: Haugen - Tollefsen, Bonsaksen, Ask, Holos, Koivu, Csiszar, Follestad Johansen - Roymark, Fredriksen, Skroder - M. Olimb, Bastiansen, Spets - Holtet, Hansen, K. A. Olimb - Martinsen, Forsberg, Lorentzen - Kristiansen
      Aktivita bola na strane Fínov, ktorí ako tradične skvele korčuľovali. Jedinú veľkú šancu však mal len vo 8. minúte Aaltonen, ktorý spoza obrancu trafil presne spojnicu žŕdok nórskej bránky. Nóri nedokázali vôbec nadviazať na doterajšie výkony a hrali s prílišným rešpektom voči favoritovi. Vo všeobecnosti sa hral na pomery štvrťfinále hokej relatívne nízkej kvality s minimom vzruchov pred bránkami. Minútu pred koncom ale spálili svoju obrovskú šancu aj Nóri - Bastiansen šikovne naservíroval puk pred Spetsa, ale ten osamotený minul.
      Nóri začali druhú tretinu skrátenou presilovkou, ale okrem závarov v blízkosti Vehanena sa do vážnejšej šance nedostali. Onedlho však využili šancu na prelomenie bezgólového stavu - v 24. minúte Komarov v čistej šanci zahákoval K.A. Olimba a sám postihnutý trestné strieľanie s prehľadom premenil - 0:1. Fíni vyrovnali z prísnej presilovky o dve minúty, keď sa presadil strelou z pravého kruhu Immonen. Favorit znovu v početnej prevahe aj otočil, druhú dorážku usmernil za chrbát Haugena Ruutu. Skvelú fínsku efektivitu z presiloviek podčiarkol Immonen druhým gólom a skóroval aj po navlas identickej situácii ako pri svojom prvom góle. Nórom do konca tretiny ušiel vlak úplne, individuálne sa predviedol Lajunen - 4:1.
      Tretiu tretinu sa už dohrávalo, aj keď sa Nóri ešte usilovali niečo spraviť s výsledkom. Zvýšili síce streleckú aktivitu, ale Vehanen bol pozorný a Fíni si už postup do semifinále s prehľadom ukočírovali.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies