Fínov na Svetovom pohári z lavičky povedie Mikko Koivu

NETKY.SK • 22 August 2016, 16:23 • 2 min
Fínov na Svetovom pohári z lavičky povedie Mikko Koivu

HELSINKI - Kapitánom fínskej hokejovej reprezentácie na septembrovom Svetovom pohári v Toronte bude Mikko Koivu. Informáciu v pondelok potvrdila Fínska hokejová asociácia.

slovakia

left justify in out

Tridsaťtriročný center má na svojom konte 11 sezón v zámorskej NHL, za ten čas stihol nazbierať 161 gólov a 395 asistencií. Celú svoju kariéru v profilige strávil v klube Minnesota Wild, v ktorom tiež zastáva funkciu kapitána. Vo svojej zbierke má titul majstra sveta zo šampionátu v Bratislave 2011, striebra z MS 2007 a 2016 a tiež dva bronzy (2006, 2008). Je dvojnásobným olympijským medailistom. Na Svetovom pohári 2004 v Kanade bol členom strieborného tímu Fínska.

 

Svetový pohár 2016 sa uskutoční od 17. septembra do 1. októbra v v kanadskom Toronte. Na turnaji bude štartovať osem tímov. A-skupinu tvoria Kanada, Česko, USA a tím Európy, v B-skupine sa predstavia Rusko, Fínsko, Švédsko a výber mladých severoamerických hviezd. Do vyraďovacej časti postúpia prvé dva tímy z každej skupiny. Na súpiskách každého tímu bude maximálne 23 hráčov, z toho 20 korčuliarov a traja brankári. Turnaj sa bude hrať podľa pravidiel NHL, na klziskách s profiligovými rozmermi a zápasy budú rozhodovať arbitri z NHL.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies