Fíni očakávajú proti Slovákom ťažký zápas, sú pripravení zabojovať

NETKY.SK • 17 November 2014, 13:44 • 2 min
Fíni očakávajú proti Slovákom ťažký zápas, sú pripravení zabojovať

ŽILINA - Pre fínsku futbalovú reprezentáciu bude prípravný zápas so Slovenskom v utorok (18. novembra) v Žiline náročný, ale zverenci trénera Mixa Paatelainena sú pripravení zabojovať a hrať čo najlepšie.

slovakia

left justify in out

Na pondelkovej predzápasovej tlačovej konferencii v Žiline označil Paatelainen Slovensko za fantastický tím. "Musím vzdať hold trénerom a hráčom slovenského tímu, pretože získali maximum bodov v kvalifikácii. Napríklad víťazstvo nad Španielskom je obrovského kalibru. Zajtra sa môžeme pripraviť na veľmi ťažký zápas. Ale vo futbale, ak sa chcete niekam rozvinúť, potrebujete výzvy. Musíte sa vedieť dostať z ťažkých situácií, a to je niečo, na čo sme zajtra pripravení. Zo slovenskej strany očakávame množstvo nebezpečenstiev. Vieme, ako hráte a bude veľmi náročné zastaviť vás," povedal fínsky tréner.
     

V súboji so Slovákmi si však chcú fínski hráči vytvoriť aj gólové príležitosti. "V našej skupine sme vytvorili najviac gólových príležitostí. Napriek tomu, že nie sme v top pozícii v rámci našej skupiny, pretože sme nedali dostatok gólov. Ale jedna vec je istá. Vieme, ako sa vytvárajú gólové príležitosti a pevne verím, že nám to pôjde aj zajtra. Uvedomujeme si, že slovenský tím je veľmi dobre zorganizovaný. Majú veľmi silných a rýchlych hráčov, aj profíkov s dlhou praxou, ktorí nám môžu veci parádne sťažiť. Ale my k tomu budeme ako vždy pristupovať s optimizmom a budeme sa snažiť hrať čo najlepšie," podotkol Paatelainen.
     

Fíni majú pred zverencami Jána Kozáka rešpekt aj podľa 24-ročného rodeného Slováka Lukáša Hradeckého, ktorý je brankárom reprezentácie krajiny tisícich jazier. "Veľmi dobre začali, je to paráda sledovať, že tak dobre hrajú. Určite to bude pre nás ťažký zápas. Ale chceme ukázať a aj ja chcem ukázať, že hrám v lepšom národnom tíme ako Slováci," poznamenal s úsmevom brankár dánskeho Bröndby Kodaň.

     

Podľa Paatelainena má Hradecký obrovský potenciál. "Práve v dánskej lige dostal veľa príležitostí hrať na vysokej úrovni. A sme šťastní, že relatívne mladý brankár má obrovskú perspektívu do budúcnosti. Lukáš dokáže zahrať perfektne, ako to ukázal proti Maďarsku. Teším sa na to, čo predvedie," dodal fínsky tréner.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies