Finanční kriminalisti odhalili nelegálny biznis s cigaretami, obvinili šesť ľudí

NETKY.SK • 14 November 2017, 17:21 • 2 min
Finanční kriminalisti odhalili nelegálny biznis s cigaretami, obvinili šesť ľudí

BRATISLAVA - Finanční kriminalisti odhalili nelegálny biznis s cigaretami. Šiestich ľudí obvinili v utorok z porušovania colných predpisov pri spotrebnej dani z tabaku.

slovakia

left justify in out

Počas zaisťovacej akcie v Dunajskej Strede a Bratislave odhalili finančnú škodu vo výške jedného milióna eur. "Tieto osoby boli zapojené do nelegálnej výroby, distribúcie a predaja cigariet na území Slovenska a okolitých štátov. Na Slovensku vyrobili nelegálne spotrebiteľské balenia cigariet, hotové potom ďalej distribuovali po celej EÚ," povedala hovorkyňa Finančného riaditeľstva SR Ivana Skokanová.

 

Vyšetrovateľ podľa nej podá návrh na väzbu. Mužom hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na tri až osem rokov pre trestný čin porušenia predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru. Pri troch domových prehliadkach (jedna v Dunajskej Strede, dve v Bratislave) zaistil Kriminálny úrad finančnej správy (KÚFS) aj rôzne listinné dôkazy, peňažnú hotovosť, počítače a mobilné telefóny.

 

Utorňajšia akcia nadväzuje podľa Skokanovej na kontroly zo septembra 2016 a februára 2017, počas nich zaistili tri milióny kusov nelegálne vyrobených cigariet, asi 700 kilogramov tabaku, rôzne komponenty na výrobu cigariet, pásky, lepidlá, filtre, cigaretový papier a kompletne vybavené technologické zariadenie na výrobu spotrebiteľských balení cigariet.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies