Finančné inštitúcie zaplatili do národného rezolučného fondu 33,51 mil. eur

NETKY.SK • 10 Máj 2016, 15:36 • 2 min
Finančné inštitúcie zaplatili do národného rezolučného fondu 33,51 mil. eur

BRATISLAVA - Finančné inštitúcie na Slovensku už zaplatili prvý príspevok do Národného fondu na riešenie krízových situácií.

slovakia

left justify in out

Urobili tak v decembri minulého roku. Príspevok za celý sektor predstavoval 33,51 milióna eur. Vyplýva to zo Štvrťročného komentára k politike obozretnosti na makroúrovni, ktorý zverejnila Národná banka Slovenska (NBS).

 

"Od roku 2016 bude príspevky určovať Jednotná rezolučná rada so splatnosťou do 15. júna príslušného roka, ak Rada neurčí inú splatnosť," uvádza sa v komentári NBS. Príspevok bánk na roky 2016-2023 bude pritom znížený o jednu osminu príspevku, ktorý banka zaplatila v roku 2015.

 

Národný rezolučný fond vznikol ešte začiatkom minulého roku a je súčasťou druhého piliera bankovej únie. Slúžiť má na ozdravenie bánk v prípade ich problémov v budúcnosti.

 

Výška príspevku, ktorý majú finančné domy zaplatiť do fondu, sa určujú podľa veľkosti banky, objemu vlastných zdrojov, chránených vkladov, ako aj ďalších ukazovateľov týkajúcich sa napríklad kapitálu a likvidity banky.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies