Finančná správa už poukázala tretiemu sektoru vyše 72 mil. eur

NETKY.SK • 12 August 2023, 08:30 • 2 min
Finančná správa už poukázala tretiemu sektoru vyše 72 mil. eur

Bratislava - Finančná správa poukázala doteraz viac ako 72 miliónov eur z podielu zaplatenej dane z príjmov na účty neziskových organizácií, nadácií či občianskych združení. V porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka bolo spracovaných o 60.000 viac vyhlásení a prijímateľom prišla suma vyššia o približne 6 miliónov eur.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom v piatok hovorkyňa daniarov Martina Rybanská. "Keďže finančná správa bude aj naďalej pokračovať v spracovávaní vyhlásení, ktoré sú súčasťou daňových priznaní s predĺženou lehotou na podanie, suma sa bude ešte do konca roka zvyšovať. Možnosť darovať 2 % zo svojich daní majú aj daňovníci, ktorí majú predĺženú lehotu na podanie daňového priznania do konca septembra 2023," priblížila hovorkyňa. Správcovia dane poukazujú podiel zaplatenej dane prijímateľom, ktorí sú pre príslušný rok uvedení v zozname prijímateľov Notárskej komory SR. Je verejne dostupný na internetovej stránke www.notar.sk, ako aj na portáli finančnej správy. "Za zdaňovacie obdobie roka 2021 občianske združenia, neziskové organizácie či nadácie získali zo zaplatenej dane právnických a fyzických osôb takmer 88 miliónov eur. Podporiť činnosť týchto subjektov sa rozhodlo viac ako 914.000 daňovníkov," doplnila Rybanská. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Vinceová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies