V USA sa obnovuje očkovanie vakcínou od firmy Johnson Johnson

NETKY.SK • 24 Apríl 2021, 13:38 • 2 min
V USA sa obnovuje očkovanie vakcínou od firmy Johnson Johnson

WASHINGTON - Americké zdravotnícke úrady zrušili jedenásť dní trvajúce pozastavenie používania vakcíny spoločnosti Johnson & Johnson proti ochoreniu COVID-19.

slovakia

left justify in out

Urobili to potom, ako sa panel poradcov vyslovil za obnovenie očkovania touto vakcínou napriek veľmi zriedkavým prípadom vzniku krvných zrazenín po podaní očkovacej látky.

 

img


Po podaní takmer 8 miliónov dávok vakcíny Johnson & Johnson v USA zistili 15 prípadov krvných zrazenín, ktoré sa vytvorili u žien vo veku väčšinou pod 50 rokov. Tri pacientky zomreli.

 

Federálni zdravotnícki predstavitelia však nakoniec dospeli k záveru, že vakcína Johnson & Johnson je nevyhnutná pre boj proti pandémii a malé riziká sa môžu riešiť varovaním, ktoré má mladším ženám pomôcť rozhodnúť sa, či by mali použiť túto vakcínu alebo alternatívu.

 

img


Americké Centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC) uviedlo, že vakcína firmy Johnson & Johnson má významné výhody pre časť ľudí, ktorí očakávajú jej návrat. Americký Úrad pre kontrolu potravín a liekov (FDA) aktualizoval online informačný leták k vakcíne.

 

Riaditeľ vedeckého oddelenia spoločnosti Johnson & Johnson Paul Stoffels sľúbil, že firma bude spolupracovať s americkými a globálnymi inštitúciami, aby "zabezpečila, že veľmi zriedkavé prípady krvných zrazenín sa môžu včas zisťovať a efektívne liečiť."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies