Finále Ligy majstrov prinesie súboj svetových hviezd

NETKY.SK • 21 August 2020, 09:58 • 2 min
Finále Ligy majstrov prinesie súboj svetových hviezd

LISABON - Futbalisti Bayernu Mníchov zabojujú v nedeľňajšom finále Ligy majstrov proti Parížu St. Germain na Štadióne svetla v Lisabone (21.00 h) o šiestu trofej pre európskeho šampióna. Francúzsky tím je vo finále najprestížnejšej klubovej súťaže na starom kontinente po prvý raz.

slovakia

left justify in out

Oba tímy sa na európskej scéne stretli osemkrát a vždy v LM. Päť duelov vyhral PSG, tri Bayern. K doposiaľ poslednej vzájomnej konfrontácii prišlo v sezóne 2017/2018 v skupinovej fáze. V Parku princov triumfoval PSG 3:0, v Mníchove zvíťazili Bavori 3:1.

 

 

img

 

Naposledy v roku 2013

Bayern ťahá sériu 20 súťažných víťazstiev v sérii. Po vybojovaní titulu v Bundeslige a v Nemeckom pohári má šancu na zisk tretej trofeje v pandémiou poznačenej sezóne. Z triumfu v LM sa naposledy tešil v roku 2013 v londýnskom Wembley po finálovom víťazstve 2:1 nad bundesligovým rivalom Borussiou Dortmund.

 

 

Bayern sa obáva útočného tria PSG 

"Paríž má skvelý tím. Vo štvrťfinále v závere otočil duel s Atalantou Bergamo a v semifinále prešiel suverénne cez Lipsko. Veľkou hrozbou je ich útočný trojzáprah, Neymar, Mbappe a di Maria sú veľmi rýchli. Musíme hrať organizovane v obrane a snažiť sa dostať súpera pod tlak. To je naša najväčšia zbraň," povedal podľa uefa.com tréner Bayernu Hansi Flick.

 

img

 

Rada od legendy Bavorov 

Otázny je štart Jeromea Boatenga. Skúsený obranca utrpel v semifinále proti Lyonu (3:0) svalové zranenie a odohral iba prvý polčas, po prestávke ho nahradil Niklas Süle. Legenda Bayernu Lothar Matthäus tvrdí, že PSG bude oveľa tvrdší oriešok ako Lyon a ak chcú Mníchovčania uspieť, budú musieť hrať pozorne v defenzíve.

 

"Bayern mal s Lyonom väčšie problémy ako s Barcelonou, ktorú vo štvrťfinále deklasoval 8:2. Ak chce vo finále potvrdiť úlohu mierneho favorita a zvíťaziť, proti Parížu by sa nemal uchýliť k vysokému napádaniu. Francúzsky majster totiž dokáže veľmi dobre využiť rýchlosť Neymara s Mbappem, čo potvrdil proti Lipsku," uviedol kapitán majstrov sveta z roku 1990.

 

img

 

Paríž stále čaká

PSG mal po príchode katarských majiteľov v LM tie najvyššie ambície, milionárska súťaž však bola pre neho dlho zakliata. V predchádzajúcich troch ročníkoch vypadol v osemfinále, štyrikrát predtým skončil vo štvrťfinále. V sezóne 2016/2017 mu na postup cez FC Barcelona nestačilo ani domáce víťazstvo 4:0. Na Camp Nou totiž po zbabranom závere utŕžil debakel 1:6. V tejto sezóne však zverenci Thomasa Tuchela prelomili kliatbu a iba krok ich delí od toho, aby zasadli na európsky trón.

 

img

 

Tréner Tuchel

"Je veľmi ťažké opísať to, čo momentálne cítim. Miešajú sa vo mne pocity neskutočného šťastia a totálnej vyčerpanosti. Najdôležitejšie je udržať si koncentráciu, lebo naša lisabonská misia sa ešte neskončila. Musíme si zachovať chladnú hlavu, pripraviť sa na Bayern a nerobiť žiadne špeciálne veci. Všetci dobre vedia, čo je v hre," zdôraznil Tuchel.

 

Proti Lipsku to šlapalo ako hodinky 

Po víťazstve nad Lipskom nemecký kouč vyzdvihol prínos útočného tria, ktoré rozobralo obranu bundesligistu. "Veľká devíza Neymara, Mbappeho i Di Mariu je obrovské zrýchlenie s loptou. Verím, že svoje prednosti ukážu aj v súboji s Bayernom. Neymar podal v semifinále výborný výkon, hýril aktivitou, chýbala tomu iba čerešnička na torte v podobe gólu. Budem šťastný, ak sa presadí vo finále a pomôže nám k historickému úspechu, veľmi by som mu to želal. Na tréningoch strieľa veľa gólov. Má víťaznú mentalitu, je silný a chce dokázať, že je najlepší futbalista planéty," vystrúhal Tuchel poklonu brazílskemu reprezentantovi, ktorý v drese Paríža strelil 70 gólov.

 

 

Prvé finále aj pre hlavného rozhodcu

Stretnutie Bayern - PSG povedie ako hlavný rozhodca Talian Daniele Orsato. Bude to jeho prvý významný finálový zápas v kariére. V tejto sezóne viedol päť duelov LM vrátane osemfinále Real Madrid - Manchester City (1:2). Naposledy rozhodoval štvrťfinále Európskej ligy UEFA v Duisburgu medzi FC Sevilla a Wolverhamptonom Wanderers (1:0). Obaja jeho asistenti Lorenzo Manganelli, Alessandro Giallatini i šéf videoasistencie Massimiliano Irrati budú rovnako z Talianska.

 

img

 

Finále Ligy majstrov UEFA 2019/2020 /NEDEĽA 23. augusta, 21.00 SELČ/:

Paríž-Saint Germain - Bayern Mníchov /rozhodca: Daniele Orsato (Tal.)/

Pravdepodobné zostavy:

PSG: Rico – Kehrer, Kimpembe, Silva, Bernat – Herrera, Marquinhos, Paredes – Di Maria, Mbappe, Neymar

Bayern: Neuer - Kimmich, Süle, Alaba, Davies - Goretzka, Alcantara - Gnabry, Müller, Perišič - Lewandowski

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies